Δήμος Ξάνθης: Συνεχίζονται καθημερινά και με γοργούς ρυθμούς οι παρεμβάσεις από το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Από νωρίς το πρωί, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης συνεχίζει τις παρεμβάσεις της, με κλαδέματα δέντρων, αποψίλωση χόρτων, δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με μηχανήματα, σε όλο το εύρος των διοικητικών ορίων του Δήμου Ξάνθης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσάπαλης, καθημερινά βρίσκεται μαζί με τους ανθρώπους των συνεργείων και μάλιστα,  εκτός από τον συντονισμό των παρεμβάσεων συγκαταλέγεται στο δυναμικό των συνεργείων καθώς γνωρίζει άριστα τον χειρισμό χλοοκοπτικών μηχανημάτων και αλυσοπρίονων,  όπως με τα μάτια μας διαπιστώσαμε από το ρεπορτάζ.

Ο Αντιδήμαρχος μιλώντας   στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Δήμου Ξάνθης δήλωσε ότι οι παρεμβάσεις αυτές έχουν έναν καταρχήν προγραμματισμό που εξελίσσεται δυναμικά και από την αμέριστη βοήθεια των πολιτών που υποδεικνύουν σημεία στα οποία υπάρχουν ζητήματα σχετικά με τον καθαρισμό ξερών χόρτων και γενικότερα υλικών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν καύσιμη ύλη σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο Γιάννης Τσάπαλης ευχαρίστησε θερμά τους ενεργούς πολίτες που περιφρουρούν την περιοχή τους, τη γειτονιά τους, φροντίζοντας και τους κοινόχρηστους χώρους, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για οικόπεδα που ακόμη δεν έχουν καθαριστεί από τους ιδιοκτήτες τους, εξυπηρετώντας τις αρχές και το Δημόσιο Συμφέρον.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρέωση όλων των ιδιοκτητών οικοπέδων, ο υποδειγματικός καθαρισμός τους για την αντιπυρική περίοδο και η διατήρηση  τους σε καλό επίπεδο αντιπυρικής προστασίας έως τον Οκτώβριο, κάτι που ισχύει βέβαια και για όλες τις δομές και τους φορείς που είναι ιδιοκτήτες οικοπέδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης