Έκθεση φωτογραφίας "Μετά τη Φωτιά" στην Αλεξανδρούπολη

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας των μελών του με τίτλο "Μετά τη Φωτιά".

17 μέρες που ο Έβρος είναι γεμάτος από φλόγες. Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, η μέρα Μετά την Φωτιά!

Το φωτογραφικό καλλιτεχνικό έργο με τίτλο "Μετά τη Φωτιά" από το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης αποτελεί μια βαθιά και συναισθηματική αποτύπωση της καταστροφικής φωτιάς στον Έβρο, η οποία αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο έργο καταγράφουν την απόγνωση και την καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν την ανθεκτικότητα και την ελπίδα που ακολουθούν την καταστροφή.

Με υπολογιζόμενα 962.000 καμένα στρέμματα, η φωτιά στον Έβρο δεν άφησε μόνο τοπίο γεμάτο στάχτες και αποκαΐδια, αλλά και μια βαθιά αίσθηση απώλειας στη κοινότητα. Το έργο "Μετά τη Φωτιά" επιχειρεί να αιχμαλωτίσει αυτή τη διπλή φύση της καταστροφής και της αναγέννησης. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις φλόγες που κατέκαιαν αδάμαστες, τα καπνισμένα ερείπια, αλλά και τις πρώτες ενδείξεις αναβλάστησης και την ανθρώπινη προσπάθεια για ανοικοδόμηση.

Επιπλέον, το έργο επεκτείνεται και στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ρόδου και της Εύβοιας, ενσωματώνοντας μια ευρύτερη θεώρηση των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα. Κάθε φωτογραφία είναι ένα παράθυρο στην καταστροφή και την ανάκαμψη, ενώ το καλλιτεχνικό επίπεδο της δουλειάς αναδεικνύει την ικανότητα του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης να μετατρέψει το τραγικό σε τέχνη.

Οι επισκέπτες της έκθεσης "Μετά τη Φωτιά" θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη σκληρή πραγματικότητα της φυσικής καταστροφής και την επόμενη ημέρα της αναγέννησης, να προβληματιστούν για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και να εκτιμήσουν την ομορφιά που μπορεί να αναδυθεί ακόμα και από τις πιο καταστροφικές συνθήκες.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Χρήστος Αλεξάκης, Νίκος Ανδρεαδάκης, Γιάννης Γκόγκος, Χριστίνα Γκούσιου, Ηλίας Γρηγοριάδης, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Γιάννης Καλτσεράς, Νίκος Κασέρης, Γιώργος Κουβαλάκης, Χρήστος Κουρούδης, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Ηλίας Μπουργιώτης, Ηλίας Παπαδάκης, Άννα Παρασκευίδου, Ανέζα Σπανοπούλου, Ειρήνη Τσοκαταρίδου.

Η έκθεση φωτογραφίας "Μετά τη Φωτιά" πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Διάρκεια έκθεσης: 15 έως 22 Ιουνίου 2024

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 20:00 - 23:30

Χώρος: Εικαστικό Κέντρο Νομαρχείου Έβρου, Αλεξανδρούπολη (Παραλιακή Οδός)

Διοργάνωση: Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

Hashtag Έκθεσης: #metatifotia   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά