Ξάνθη: Σε επαγρύπνηση όλοι μας, με το βλέμμα στραμμένο στα άλση και τα δάση μας.

Στη μάχη με τις φλόγες  σε πολλές περιοχές της Ελλάδας,  η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το πρωί χθες,  Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και όλοι μας θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, όλες αυτές τις ημέρες, παρόλο που προς το παρών η ένταση του αέρα έχει κοπάσει …..

Τρεις φωτιές στη  Θεσσαλονίκη

Τρεις φωτιές χθες,  σε ισάριθμες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν τόσο με χερσαία όσο και εναέρια μέσα, ενώ το έργο τους δυσκόλευαν  οι ισχυροί άνεμοι.

Στον Μελισσουργό του δήμου Βόλβης εκδηλώθηκε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και στο σημείο επιχείρησαν  37 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα,  δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Στον Λαγκαδά, συμμετείχαν  20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον κινητοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στην περιοχή των Βασιλικών φωτιά σε ξερά χόρτα και ενήργησαν  14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

 

Στη Λιβαδιά υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση, όπως και στην  Περιφερειακή οδό Τρικάλων – Λάρισας όπου διατάχθηκε  διακοπή της κυκλοφορίας. Η φωτιά προχώρησε προς  τις εργατικές κατοικίες του Αγίου Θωμά στη Λάρισα, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, καθώς  μήνυμα μέσω του 112 εστάλη τους κατοίκους του Αγίου Θωμά καλώντας τους να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την πόλη της Λάρισας

Φωτιές σε Κιλκίς και Πέλλα και προειδοποιητικό μήνυμα μέσω 112 έλαβαν  οι κάτοικοι στο Χέρσο Κιλκίς και στην Πέλλα

Στο Ελευθεροχώρι Πέλλας, φωτιά σε  χορτολιβαδική έκταση και μήνυμα στους κατοίκους για ετοιμότητα εστάλη από 112, ενώ στο σημείο είχαν βρεθεί 28 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος,  δέκα οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν δύο αεροπλάνα.

Η αντιπυρική περίοδος απαιτεί από όλους μας να είμαστε προσεκτικοί, να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, να ενημερώνουμε αμέσως τις αρχές μόλις πέσει στην αντίληψή μας κάποιο συμβάν, ανεξάρτητα από το εάν είναι άμεσα ορατό και πιθανολογούμε ότι ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι υπηρεσίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης