Το βιβλίο του Γιώργου Φραντζολά «ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ» παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 19:30 το απόγευμα, στο Παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης

Το βιβλίο του Γιώργου Φραντζολά, φιλόλογου, συγγραφέα και μουσικού, «ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ», παρουσιάζουν σήμερα  Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στις 19:30 το απόγευμα, στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου Ξάνθης, το ΠΑΚΕΘΡΑ και το βιβλιοπωλείο ΣΠΑΝΙΔΗΣ.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο Γιώργος Ξανθοπουλίδης, ιατρός, πρόεδρος του ΠΑΚΕΘΡΑ και η Μάγδα Τσόλκα, φιλόλογος, ενώ η παρουσίαση πλαισιώνεται από τραγούδια του Γιώργου Φραντζολά και συμμετέχουν η Άννα Φραντζολά στο τραγούδι και ο Τάσος Καπζάλας, στο φλάουτο και το σαξόφωνο.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης, ο οποίος μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την κορυφαία συνάντηση του καλοκαιριού, όπου ο καταξιωμένος λογοτεχνικός λόγος του Γιώργου Φραντζολά δένει αρμονικά με τις μουσικές του συνθέσεις.

Ο δημιουργός με μακρά θητεία στα γράμματα της πόλης με το βιβλίο του «Δρομολόγια», μία συλλογή πεζογραφημάτων, παραμυθιών και αφηγήσεων, κάνει μία λογοτεχνική κατάθεση και αποδεικνύεται αστείρευτος, με αντοχή και ποιότητα χωρίς να πλατιάζει, σχολίασε ο Μιχάλης Σπανίδης ανατρέχοντας στο παρελθόν πριν 30 περίπου χρόνια στην πρώτη γνωριμία του με τον Γιώργο Φραντζολά και στην γόνιμη σχέση, που ανέπτυξαν στο πέρασμα του χρόνου.

Ο Μιχάλης Σπανίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Ξάνθης και τον Αναστάσιο Ταρενίδη, αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Τουρισμού για την παραχώρηση της αίθουσας στο εμβληματικό κτίριο του Παλιού Δημαρχείου Ξάνθης, όπου θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση.

 

Η Ξάνθη πρέπει να επενδύσει τον πλούσιο λογοτεχνικό παραγωγικό της λόγο. Στις 2 Σεπτεμβρίου παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Θωμά Βουγιουκλή με τίτλο «Άπειρο οι έρωτες»

Η Ξάνθη πρέπει να επενδύσει και να αξιοποιήσει τον πλούσιο λογοτεχνικό παραγωγικό της λόγο και να απαγκιστρωθεί από τους μύθους του καπνού και της γαστρονομίας, είναι η πρόταση που κατέθεσε  ο Μιχάλης Σπανίδης, προκειμένου, όπως υποστήριξε, η περιοχή να επιδιώξει ένα διαφορετικό μοντέλο προβολής και ανάπτυξης, και αυτός ο πλούτος του λόγου αποδεικνύεται από τις 79 εκδόσεις του ΠΑΚΕΘΡΑ και τις 270 εκδόσεις του Εκδόσεων Σπανίδη, που στηρίζουν τους ντόπιους συγγραφείς και ποιητές.

Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο κύριος Σπανίδης, στις 2 Σεπτεμβρίου οι εκδόσεις Σπανίδη θα παρουσιάσουν την ποιητική συλλογή του Θωμά Βουγιουκλή με τίτλο «Άπειρο οι έρωτες», στο Παλιό Δημαρχείο Ξάνθης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου           

 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά