Γιώργος Μυλωνάς: Η Ελληνική Λύση είναι αξιόπιστη και σταθερή πολιτική αξία-Έλαβε 100% ψήφο εμπιστοσύνης κι όχι διαμαρτυρίας- Ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους

Η Ελληνική Λύση έλαβε στο 100% ψήφο εμπιστοσύνης και όχι διαμαρτυρίας , αφού εκείνοι οι οποίοι διαμαρτύρονταν στην προεκλογική περίοδο ψήφισαν τελικά…αποχή, επιλέγοντας να διαμαρτυρηθούν στις παραλίες, επισήμανε ο  κ. Γιώργος Μυλωνάς, συμπολίτης επιχειρηματίας και υποψήφιος  με την Ελληνική Λύση στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Με την προεκλογική του εκστρατεία να γίνεται μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, τις τελευταίες της προεκλογικής περιόδου και σε μια χιλιομετρική ακτίνα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο, κατάφερε να λάβει 20.200 σταυρούς προτίμησης.

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα του , το οποίο διπλασίασε τα ποσοστά του και στην επικράτεια αλλά και στο νομό Ξάνθης, τη στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα κατέγραψαν απώλειες. Η Ελληνική Λύση είναι σταθερή αξία, υπογραμμίζει, απέναντι στην αναξιοπιστία των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα. Αυτή η αναξιοπιστία οδήγησε τους πολίτες στη διαμόρφωση της άποψης ότι όλοι είναι ίδιοι και τους απομάκρυνε από την πολιτική. Πλέον , πρόσθεσε , στόχος της Ελληνικής Λύσης είναι αργά και σταθερά ν’ ανεβάζει τα ποσοστά της πείθοντας τον κόσμο ότι αυτά που προτείνει είναι αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις της.

Ο ίδιος ανέμενε μεγαλύτερη άνοδο της Ελληνικής Λύσης -σ.σ: προεκλογικά είχε εκτιμήσει δημόσια  ότι η Ελληνική Λύση θα ήταν τρίτο κόμμα σε δύναμη πανελλαδικά και δεύτερο στη Βόρεια Ελλάδα- υπογράμμισε όμως ότι η εκλογική επιτυχία του κόμματος με δεδομένη την αποχή και τις απώλειες των υπολοίπων κομμάτων, μόνο νίκη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Εστίασε στο εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό της αποχής εκτιμώντας ότι ήταν συνειδητή επιλογή όσων αποφάσισαν να μην ψηφίσουν καθώς ακόμη και τώρα συνομιλώντας με αρκετούς εξ’ αυτών στην Ξάνθη- όπου καταγράφηκε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής- δεν δείχνουν μετανιωμένοι. Δεν αξίζει σε μια δημοκρατία οι λίγοι να αποφασίζουν για τους πολλούς, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι εάν τελικά όσοι απείχαν από τις εκλογές πήγαιναν να ψηφίσουν και καταγραφόταν στην κάλπη η διαμαρτυρία τους, σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα βρισκόταν στην ίδια θέση που βρίσκεται ο Μακρόν στη Γαλλία.

Ακούστε τον κ. Γιώργο Μυλωνά.

Για την ένσταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος καταγγέλλοντας νοθεία και σε εκλογικά τμήματα – 12 συγκεκριμένα- αλλά αφήνοντας αιχμές και για την επιστολική ψήφο, επεσήμανε ότι η ένσταση έγινε και θα εξεταστεί καθώς ο Κυριάκος Βελόπουλος δημόσια δήλωσε ότι έχει αποδείξεις.

Αναφορικά με τη συζήτηση που άνοιξε για τη δημιουργία κεντροαριστερού χώρου, δήλωσε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι δεν είναι εφικτό. Εδώ, είπε, χαρακτηριστικά, δεν έγινε στο χώρο της πατριωτικής κεντροδεξιάς παρά τις προσκλήσεις, μετά τις εθνικές εκλογές, του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ για τις πολιτικές αναταράξεις που προκάλεσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στα τρία μεγάλα κόμματα υποστήριξε ότι στο τέλος θα τα βρούνε και  δεν πρόκειται να  πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις .

Για τη σημερινή εξέλιξη με τη διαγραφή του βουλευτή επικρατείας του κόμματος κ. Σαράκη με ομόφωνη απόφαση της Κ.Ο της Ελληνικής Λύσης, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει τους λόγους της διαγραφής αλλά σίγουρα υπήρξε κάτι σοβαρό που οδήγησε στην απόφαση, τονίζοντας ότι οι φήμες που κυκλοφόρησαν για διαφωνία του με τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου δεν είναι δυνατόν να ισχύουν αφού το ψηφοδέλτιο  αποφασίσθηκε ένα μήνα πριν τις εκλογές και ο κ. Σαράκης δεν πριμοδότησε κάποιον υποψήφιο στην προεκλογική περίοδο ώστε να είναι δυσαρεστημένος με τους εκλεγέντες ευρωβουλευτές του κόμματος.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά όσους και όσες τον εμπιστεύθηκαν με την προτίμηση τους , προσθέτοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για εκείνον η ψήφος τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Κείμενο : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Εκλογές 2012
Κοινωνικά
Πολιτικά