Ξάνθη: «Νούς υγιής, εν σώματι υγιεί…», στο αμφιθέατρο της Πλατείας Δημοκρατίας

Μια εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της  Κυριακής 16 Ιουνίου 2024 στο αμφιθέατρο της Πλατείας Δημοκρατίας του Δήμου Ξάνθης, με πρωτοβουλία του γυμναστηρίου «Lady΄S Move», που έδειξε με τον πιο εύγλωττο  τρόπο ότι, οι νέοι μας θέλουν και μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που αναζωογονούν τη διάθεση για δημιουργία, αξιοποιώντας τις εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές δυνατότητες που έχει η Ξάνθη, με συγκροτημένους ανθρώπους και δομές που έχουν γνώση, εμπειρία, συνέπεια και επάρκεια.

Στο γενικότερο πλαίσιο των γιορτών Νεολαίας 2024, όπου οι μαθητές της εκπαίδευσης της Ξάνθης, επικοινώνησαν τη δουλειά τους και όλα τα προγράμματα που δούλεψαν με τους δασκάλους και καθηγητές τους σε εικαστικό, καλλιτεχνικό, αθλητικό, πολιτιστικό επίπεδο, δείχνοντας τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους, η εκδήλωση της Κυριακής ενέπνευσε αρκετούς από αυτούς, ώστε να δουν έναν ακόμη δρόμο στον ευρύτερο τομέα του αθλητισμού. 

 
Η κα Δέσποινα Θεοδωρίδου, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του γυμναστηρίου και της ενόργανης γυμναστικής ,  πλαισιωμένη από την κα. Κατερίνα Βουλγαρίδου επιφορτισμένη με τα ομαδικά προγράμματα και την  κα. Έλενα Μπουκάεβα στον μοντέρνο χορό, έδωσαν το έναυσμα και οι εκατοντάδες των θεατών απόλαυσαν ένα όμορφο απόγευμα, γεμάτο κίνηση, αισθητική και σωματική έκφραση.

Η κα. Δέσποινα Θεοδωρίδου μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης η οποία να σημειωθεί ότι διακόπηκε για λίγα λεπτά από την καλοκαιρινή βροχούλα, χωρίς ωστόσο να αποθαρρύνει τους παραβρισκόμενους, δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Δήμου Ξάνθης:
 
«Στα πλαίσια των γιορτών Νεολαίας 2024 και όλοι εμείς, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προσφέρουμε δράσεις για τους νέους μας.
 
 Για τα παιδιά, τους εφήβους, τους φοιτητές, τους νέους μας, το Lady΄S Move γράφει τη δική του ιστορία στα εκπαιδευτικά-αθλητικά πράγματα της περιοχής μας, με προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, σε ένα πλαίσιο αξιοποίησης του ελεύθερου, του προσωπικού μας χρόνου, που όλοι πρέπει να εξασφαλίζουμε για τον εαυτό μας και να ακολουθούμε αερόβιες ασκήσεις, που προσφέρουν υγεία στο σώμα και προπάντων, υγεία στο μυαλό. 
 
Στόχος μας, οι νέοι μας να στρέφονται προς τον αθλητισμό, να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα, να κάνουν δημιουργικά διαλείμματα από την τεχνολογία, το διαδίκτυο και την εσωστρέφεια και να βαδίζουν έναν δρόμο άσκησης, αναζωογόνησης και υγείας. 
 
Το Lady΄S Move είναι εδώ, συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις του Δήμου Ξάνθης και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ελπίζοντας ότι βάζουμε και εμείς ένα λιθαράκι στον αθλητισμό της περιοχής, που στο τέλος – τέλος, είναι και πολιτισμός» 
 
Η Δέσποινα Θεοδωρίδου κλείνοντας, ευχαρίστησε  όλους όσους εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση αυτή και απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έδωσαν το παρόν για να χαρίσουν στον εαυτό τους ένα ξεχωριστό Κυριακάτικο απόγευμα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες-Βίντεο: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου-Σοφία Δαληκριάδου

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Αθλητικά
Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης