Ξάνθη: Αντιπυρική περίοδος//Όλοι φροντίζουμε έχοντας αίσθηση και της προσωπικής μας ευθύνης, να ειδοποιούμε ακόμη και στην υποψία πυρκαγιάς….

Βρισκόμαστε στην αντιπυρική περίοδο και όλοι επαγρυπνούμε ώστε να παρατηρούμε τυχόν καπνό στον ορίζοντα και βέβαια ο καθένας μας να έχει την αίσθηση της μεγάλης ευθύνης απέναντι στο σύνολο και σε καμία περίπτωση να μην κάνουμε χρήση φωτιάς σε εξωτερικό χώρο.

Μέσα σε όλα αυτά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι απαγορεύεται αυστηρώς και η οποιαδήποτε χρήση-ρίψη πυροτεχνημάτων, που τελευταία παρατηρείται ότι γίνεται συχνά και ανεξέλεγκτα, χωρίς καμία άδεια από τις αρμόδιες αρχές.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση έξω από τον οικισμό της Ξυλαγανής ξέσπασε από άγνωστη αιτία το πρωί της Κυριακής 23 Ιουνίου.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και με τη συνδρομή του Στρατού, της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης.

Για την κατάσβεση της επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν εμπρησμό αφού ξαφνικά ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα, όπως παρατήρησαν, φωτιά σε δύο σημεία.

Συνεχίζουμε όλοι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, καθώς πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό πυρκαγιάς που σημειώνεται στη Ροδόπη το τελευταίο 24ωρο.

Το πρώτο περιστατικό ήταν το Σάββατο το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή των Ασκητών, που χάρη στην άμεση κινητοποίηση τέθηκε γρήγορα σε έλεγχο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά