Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης- Οι νέες ειδικότητες για την επόμενη σχολική χρονιά

Ξεκίνησαν από χθες  27 Ιουνίου και θα συνεχισθούν έως και τις 5 Ιουλίου 2024 οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ξάνθης, το οποίο στεγάζεται επί της οδού Δημοκρίτου 27. Οι εγγραφές γίνονται στην ηλεκτρονική  διεύθυνση :  https:// e-eggrafes.minedu.gov.gr  με τους κωδικούς του TAXIS  και μπορούν να φοιτήσουν όσοι είναι άνω των 16 ετών.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ προσφέρει στους μαθητές του την δυνατότητα να λάβουν απολυτήριο Λυκείου και πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4, παρέχει δυνατότητα πρόσβασης στα ΑΕΙ, μεταλυκειακό έτος -Τάξη Μαθητείας με τίτλο σπουδών επιπέδου 5 και 2ο πτυχίο του ίδιου τομέα με ένα επιπλέον έτος.

Για τις νέες ειδικότητες 2024 -2025 που στη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει  το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ξάνθης, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο καθηγητής πληροφορικής του σχολείου κ. Αθανάσιος Χατζηαναστασίου, ο οποίος ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους /ες για τα εφόδια, που παρέχει το Εσπερινό ΕΠΑΛ στους μαθητές και αποφοίτους του, παρέχοντας πτυχία αναγνωρισμένα όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό.

Το μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας είναι μια από τις επιλογές που προσφέρονται στους απόφοιτους των ΕΠΑ.Λ. συνδυάζοντας την εκπαίδευση στο σχολείο με την κατάρτιση στον εργασιακό χώρο σε συγκεκριμένη ειδίκευση. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και προσφέρει στους ανέργους απόφοιτους μια εναλλακτική μαθησιακή διαδρομή, ώστε να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στην εκπαιδευτική δομή και στον χώρο εργασίας και να μπορέσουν να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδο τους στην αγορά εργασίας. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι έντεκα μήνες.

Οι νέες ειδικότητες είναι:

1.Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού-τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων  εγκαταστάσεων και δικτύων

2.Μηχανολογίας- τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού- τεχνικός θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, τεχνικός μηχανολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών, τεχνικός οχημάτων

3.Πληροφορικής, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, τεχνικός Η/Υ και δικτύων Η/Υ

4.Υγείας -Πρόνοιας-Ευεξίας, αισθητικής τέχνης και κομμωτικής τέχνης.

Ακούστε τον κ. Αθ. Χατζηαναστασίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Εκπαιδευτικά
Τοπικά