Ξεκίνησε η 8η Διάσχιση Ορεινής Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων από τη ’Δράση και ενέργεια: Νέστος, Ροδόπη, Θράκη’

Την 8η Διάσχιση Ορεινής Ξάνθης και  Θρακικών Μετεώρων οργάνωσε και υλοποιεί το γραφείο περιπέτειας και εναλλακτικού πολιτισμού “Δράση και Ενέργεια: Νέστος Ροδόπη Θράκη” . Μια μοναδική διαδρομή που αγαπήθηκε από λάτρεις της φύσης σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό με ατελείωτα χιλιόμετρα πάνω σε μονοπάτια και κορυφές, σε ποτάμια και δάση βελανιδιάς και οξιάς, σε χωριά προσφυγικά γεμάτα ιστορία και πέτρινα γεφύρια που υπενθυμίζουν και κρατούν ακόμη ζωντανές τις αναμνήσεις του παρελθόντος.

Οκτώ μέρες  μέσα στη  φύση στις οποίες οι συμμετέχοντες  θα περπατήσουν  170,2 χιλιόμετρα (105 μίλια) με 8.747 μέτρα ανόδου και 8.040 μέτρα καθόδου και θα περάσουν από 15 οικισμούς, 15 κορυφές, 3 πετρόχτιστα γεφύρια, 2 ποτάμια, 1 καταρράκτη και Ιαματικά Λουτρά.

Στη φετινή διάσχιση οι πέντε συμμετοχές είναι από Αθήνα και Κρήτη.

Για τη φετινή διάσχιση μίλησαν στην ενημερωτική εκπομπή ο Βασίλης Γεωργιάδης, εκ μέρους του γραφείου περιπέτειας και εναλλακτικού πολιτισμού ‘Δράση και ενέργεια: Νέστος-Ροδόπη-Θράκη,’ και ο Βαγγέλης από την Αθήνα.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης η διάσχιση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από το καθιερωμένο σημείο συνάντησης, την πανέμορφη Γαλάνη, και συνεχίσθηκε με κάποιες μικρές αλλαγές στη γνωστή διαδρομή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Ο Βαγγέλης ανηφορίζει για δεύτερη φορά την ορεινή Ξάνθη, αφού όπως αποκάλυψε επισκέφθηκε το 2016 το δασικό χωριό και το Λειβαδίτη. Όταν λοιπόν ενημερώθηκε για τη Διάσχιση δεν υπήρξε ο παραμικρός δισταγμός από πλευράς του να δηλώσει άμεσα συμμετοχή. Έμπειρος ορειβάτης εστίασε  στη ‘χορταστική’, όπως την χαρακτήρισε, διαδρομή με τα πανέμορφα τοπία, αλλά και στη μοναδική φιλοξενία  των Ξανθιωτών.

Ακούστε τους.

Συνέντευξη-κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά