Θερινό εργαστήρι Θεάτρου και Ψυχοθεραπείας στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Στον χώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στο «Π», Καπνεργατών 9, θα πραγματοποιηθεί το θεατρικό μας εργαστήρι, τον Ιούλιο του 2024.

Οι συναντήσεις του εργαστηρίου θα είναι δύο και θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουλίου, από 18:00 έως 21:00Ω.

Το θέατρο και η ψυχοθεραπεία είναι:

αφύπνιση και αναζήτηση, 

 επαφή και επίγνωση,

 δημιουργία και συνδημιουργία,

 κατάδυση στα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης και υπό συνθήκες τέχνη και θεραπεία..

Βλέποντας ή κάνοντας θέατρο ψηλαφίζει κανείς αλλόκοτες ή οικείες πτυχές και όψεις των ανθρώπων ή και του εαυτού του. Μετέχει και συμμετέχει σε μια κοινωνία ποιημάτων και θαυμάτων. Οι τεχνικές και η μαγεία του θεάτρου θυμίζει την Φαντασία, τον χώρο εκείνο της παιδικής ηλικίας, όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα. Με το θέατρο όπως και με την ψυχοθεραπεία μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μας στο εδώ και τώρα και μαζί με όλες τις ικανότητες, που μπορούμε να φανταστούμε να αισθανθούμε, να δράσουμε και να υπάρξουμε ως ρόλοι ή προσωρινές ολότητες.

Το θέατρο μπορεί να γίνει εργαστήρι μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, αλλά και εξάσκησης στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Στο εργαστήρι αυτό θα διερευνήσουμε τους τρόπους μας να εκφραζόμαστε, να κινούμαστε και να αυτοσχεδιάζουμε. Θα προσεγγίσουμε και θα ζήσουμε κάποιους ρόλους και διερευνώντας τα όρια τους θα συνδεθούμε και με τα δικά μας.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με το θέατρο ή την ψυχοθεραπεία. Είναι μια ευκαιρία να ασχοληθεί κανείς βιωματικά και με τα δύο με στόχο την πιο δημιουργική επαφή με τον εαυτό μας.

Λοιπές Λεπτομέρειες:

α. Κόστος Συμμετοχής για το διήμερο: 50 ευρώ

β. Δηλώσεις συμμετοχής έως 14 Ιουλίου, πρωινές ώρες, από 09:00 έως 13:00, στο τηλέφωνο 25410 26635

γ. Η υλοποίηση του Εργαστηρίου ή μη, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την κυρία Σταυρούλα Σεχλίδου, ψυχολόγο (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και κοινωνική λειτουργό (ΑΤΕΙ Πάτρας), με εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία gestalt. Η κα Σεχλίδου έχει εκπαιδευτεί στο αντικείμενο της Ψυχοθεραπείας μέσω της Τέχνης (Art therapy), στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά