Γ. Παπαχρόνης: Έκτακτη αιμοδοσία την ερχόμενη Τρίτη για ν’ αντιμετωπιστεί σοβαρή ασθένεια συμπολίτη- Το μεγάλο ευχαριστώ για την ανταπόκριση του κόσμου στο ραδιομαραθώνιο για το Γηροκομείο

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, με την υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 από τις 16:30μμ έως τις 21:00μμ. στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης με την πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου "ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΞΑΝΘΗΣ" , την υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης και την συμπαράσταση του τμήματος κολύμβησης του Αθλητικού Ομίλου «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ».

Ακούστε τον κ. Γιάννη Παπαχρόνη.

Όπως ενημερώνει - και καλεί όλες και όλους να προσέλθουν και να αιμοδοτήσουν-  ο πρόεδρος του συλλόγου  εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης ‘Η ΑΓΑΠΗ’ κ. Γιάννης Παπαχρόνης ,  στόχος είναι η συλλογή ικανοποιητικής ποσότητας φιαλών αίματος, προκειμένου να βοηθηθεί πενηνταεξάχρονος, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα,  συμπολίτης μας που πάσχει από  κίρρωση ήπατος και χρειάζεται πολλές μονάδες αίματος κατά τη διάρκεια των νοσηλειών του, ενώ θα χρειαστεί να μεταμοσχευτεί σύντομα μόλις βρεθεί δότης.

Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο και για τον ιστορικό σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών ‘Η ΑΓΑΠΗ’ περιστατικό σ’ ότι αφορά τον αριθμό φιαλών αίματος που χρειάζεται για ν’ αντιμετωπιστεί, αφού ήδη απαιτήθηκαν 65 φιάλες αίματος και πλάσματος κατά την τελευταία περίοδο νοσηλείας του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Τόσο ο σύλλογος όσο και συγγενείς του ασθενή συνέδραμαν για να καλυφθούν οι ανάγκες , όμως είναι αδύνατον να καλυφθεί μια τόσο μεγάλη ποσότητα με αποτέλεσμα ο ασθενής να ‘’χρωστά’’ φιάλες στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Αποφασίσθηκε η αιμοδοσία να γίνει στο Κολυμβητήριο Ξάνθης, στα γραφεία των συλλόγων ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ με την υποστήριξη της κινητής μονάδας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στο οποίο άλλωστε οφείλει φιάλες αίματος ο ασθενής.

Ο κ. Παπαχρόνης υπογράμμισε ότι μέσα στο καλοκαίρι, στις προγραμματισμένες σε οικισμούς της ορεινής περιοχής αιμοδοσίες, θα γίνει και πάλι έκκληση για να καλυφθούν ανάγκες του συμπολίτη.

Το ‘ευχαριστώ’ για την ανταπόκριση των Ξανθιωτών στο Ραδιομαραθώνιο για το Γηροκομείο

 

Σταθερά δίπλα στο Γηροκομείο Ξάνθης ‘Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ’ στέκεται η τοπική κοινωνία, γεγονός που αποδεικνύεται από την ανταπόκριση του κόσμου στις δράσεις για την ενίσχυση του.

Στο φετινό ραδιομαραθώνιο συγκεντρώθηκε το ποσό των 25.060,01 ευρώ σε χρήματα και προσφορές σε είδη και υλικά που αγγίζουν τα 2.000 ευρώ.

Είναι ένα επίτευγμα των ίδιων των Ξανθιωτών που αποδεικνύουν ότι ακόμη και σε δύσκολες εποχές στηρίζουν το ίδρυμα, επεσήμανε ο πρόεδρος του Δ.Σ του Γηροκομείου κ. Παπαχρόνης, ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν, από τους πολίτες, τις επιχειρήσεις , τους φορείς μέχρι τους εθελοντές και τα μέσα ενημέρωσης της πόλης.

Όπως υπογράμμισε ο ραδιομαραθώνιος έχει θετικό αντίκτυπο καθώς με τη γνωστοποίηση του τρόπου λειτουργίας του ιδρύματος και των υπηρεσιών που προσφέρει, το ίδρυμα δέχεται δωρεές, είτε υπέρ υγείας, είτε υπέρ αναπαύσεως  καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι προσπάθειες για να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους τροφίμους είναι διαρκείς, ιδίως τώρα που τελείωσαν οι απαγορεύσεις που ίσχυαν κατά την περίοδο της πανδημίας. Ήδη στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης του ιδρύματος άρχισε να εκκλησιάζεται κόσμος από την περιοχή κάτι που χαροποιεί πρωτίστως τους τροφίμους καθώς προ πανδημίας οι επισκέψεις στο ίδρυμα από συγγενείς και πολίτες ήταν τακτικές. Το Δ.Σ θα συνεχίσει να κρατά ανοικτές τις πόρτες του Γηροκομείου, αφού πάντα ήταν ένα ανοιχτό ίδρυμα συνδεδεμένο με την τοπική κοινωνία, με τη διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων. Μάλιστα όπως ενημέρωσε ο κ. Παπαχρόνης ξεκίνησαν φέτος και οι θαλάσσιες αποδράσεις σε παραλίες του νομού μας για τους τροφίμους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη-κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά