Ιστορικά περίπτερα της Ξάνθης…. «Αποσύρονται»

Πολλών δεκαετιών ιστορία είχαν τα δύο περίπτερα στο κέντρο της Ξάνθης, διανύοντας μια πορεία που τα τετράγωνα, λίγων τετραγωνικών μέτρων, καταστήματα, εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των κατοίκων μιας πόλης.

Τα χρόνια πέρασαν, τα περίπτερα είχαν βασική πηγή εσόδων τα χρήματα που εξοικονομούσαν από την πώληση καπνικών προϊόντων και άφηναν κάποια ποσοστά κέρδους, που όμως στην πορεία μειώθηκαν και τα τελευταία χρόνια εκμηδενίστηκαν.

Στη νέα εποχή μπήκαν και καταστήματα, μεγαλύτερα των περιπτέρων, που ακόμη και στις μικρές πόλεις, λειτουργούν πολλές ώρες το εικοσιτετράωρο και κάποια όλο το εικοσιτετράωρο.

Το ενδιαφέρον για τα περίπτερα μειώθηκε και σε συνδυασμό με την αλλαγή της νομοθεσίας, αυτά που κλείνουν, δεν έχουν συνέχεια.

Πριν από μερικές ημέρες, σχεδόν ταυτόχρονα έκλεισαν δύο ιστορικά περίπτερα της Ξάνθης, στην οδό «Κωνσταντίνου Μπένη», με χαρακτηριστικότερο ίσως, αυτό δίπλα στο παλιό ΚΤΕΛ Ξάνθης,  που οι περισσότεροι Ξανθιώτες σίγουρα σταμάτησαν σε αυτά για να αγοράσουν κάτι που θα κάλυπτε της ανάγκες τους.

Τα περίπτερα αυτά «φεύγουν» από τα πεζοδρόμια και «πετούν» προς την αιωνιότητα… μεταφέροντας και κάποιες από τις αναμνήσεις μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ- Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Τοπικά