Άλκηστις Πρωτοψάλτη-Ελένη Τσαλιγοπούλου-Ματούλα Ζαμάνη-Γιαγκίνηδες-Μπάντα Τέτοια-Χαΐνηδες-Χειμερινοί Κολυμβητές-Beetroots// Στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2024

Ο Δήμος Ξάνθης για πρώτη φορά, ανακοίνωσε τους ερμηνευτές και τα σχήματα που θα πλαισιώσουν τις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.

Με ανακοίνωσή του απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για τις φετινές Γιορτές που ξεκινούν στις  31 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις  7 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας οτι  η ιστορική Παλιά Πόλη μεταμορφώνεται σε μία ζωντανή γιορτή πολιτισμού, μουσικής και τέχνης.

 

Στην Κεντρική Σκηνή,  στην Πλατεία Μητροπόλεως:
 

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Ελένη Τσαλιγοπούλου

Ματούλα Ζαμάνη

Γιαγκίνηδες

Μπάντα Τέτοια

Χαΐνηδες

Χειμερινοί  Κολυμβητές

Beetroots.

 

Στη νεανική σκηνή:
 

Νέοι καλλιτέχνες

από ωδεία και

μουσικές σχολές

της περιοχής

 

Η Δημοτική Πινακοθήκη και το Παλαιό Δημαρχείο αποτελούν  πυρήνες καλλιτεχνικής δημιουργίας, φιλοξενώντας εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίας, ψηφιδωτού, κεντήματος, γλυπτικής, ξυλογλυπτικής, χαρακτικής, χειροποίητων κεριών και κοσμημάτων, ενώ η αυλή του Παλαιού Δημαρχείου θα είναι ανοιχτή στο κοινό, προσφέροντας έναν μοναδικό χώρο για εκδηλώσεις και ομιλίες.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες ξεναγήσεις που θα αναδείξουν τα κρυμμένα μυστικά και την πλούσια ιστορία της Παλιάς Πόλης, ενώ οι μικροί  φίλοι θα απολαύσουν ποικίλες και πρωτότυπες εκδηλώσεις στο “Θεματικό Πάρκο” Λιμνίο, σχεδιασμένες ειδικά για παιδιά, προσφέροντας ακόμα περισσότερες δραστηριότητες και εκπλήξεις από κάθε άλλη χρονιά.

Αξίζει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και να ζήσουμε την αυθεντική γιορτή της Ξάνθης, να ανακαλύψουμε  τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, μας περιμένουν να απολαύσουμε στο σήμερα, τις εμπειρίες που θα μας χαρίζουν αναμνήσεις, για πάντα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης