Ξάνθη: Κυνήγι ημίαιμων, μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων στη Λίμνη Βιστωνίδα.

Το Δασαρχείο Ξάνθης ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει στην παραλίμνια περιοχή της Λίμνης Βιστωνίδας του  Δήμου Αβδήρων δίωξη -Θήρα ημίαιμων,  μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 6 Ιουλίου  και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024,  στα πλαίσια μέτρων πρόληψης για την αφρικανική πανώλη των χοίρων.

Η δίωξη πραγματοποιείται   από ειδικό συνεργείο κυνηγών μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου υπό  την εποπτεία δασικών υπαλλήλων και θηροφυλάκων των κυνηγετικών οργανώσεων.

 Η δραστηριότητα αυτή, αναπτύσσεται  σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και μετά την απόφαση του Επιθεωρητή Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Μακεδονίας – Θράκης περί συγκρότησης συνεργειών που αφορά τον έλεγχο πληθυσμών ημίαιμων, μη δεσποζώμενων χοίρων και αγριόχοιρων,  στα πλαίσια μέτρων πρόληψης για την αφρικανική πανώλη των χοίρων.

Το Δασαρχείο Ξάνθης  εφιστά την προσοχή των ατόμων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή για το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά