Π.Π. Δήμου Ξάνθης: Καλύτερος Συντονισμός//Έκδοση Ονομαστικών Καρτών// Ευχαριστίες στους πολίτες για την ανταπόκρισή τους.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία στα Διοικητικά όρια του Δήμου Ξάνθης την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 στις 18:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, με τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις της Ξάνθης.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η αποτίμηση των προσπαθειών, που πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικά συμβάντα, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως και σήμερα,  η επισήμανση τυχόν δυσλειτουργιών, η μεθοδολογία του συντονισμού των εθελοντών, η διαρκής ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων, η έκδοση προσωπικών-ονομαστικών καρτών για τους εθελοντές πολιτικής προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι εθελοντές προέβησαν σε  επισημάνσεις και προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που κατέγραψε αναλυτικά ο ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης Ιωάννης Παπαδόπουλος, ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι ιδέες που οι εθελοντές με την καθημερινή τους τριβή και εμπειρία, προτείνουν.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης Χρήστος Γκίγκης, αναφέρθηκε στα σημεία φύλαξης του Περιαστικού Δάσους και ομογενών περιοχών, που είναι ευαίσθητες κατά την αντιπυρική περίοδο, επεσήμανε τους τρόπους πρόληψης και αποτροπής ενεργειών που θα μπορούσαν να βάλουν σε κίνδυνο τις δασώδης περιοχές και κατέθεσε τις προτάσεις του, που είναι το απόσταγμα της μεγάλης εμπειρίας που έχει αποκτηθεί στο πεδίο, από τα δεκάδες συμβάντα που έχουν αντιμετωπιστεί.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιωάννης Τσάπαλης, ευχαρίστησε τον Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης Χρήστο Γκίγκη,  τους εθελοντές,  για την έως τώρα άψογη συνεργασία τους, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται στο στάδιο της  αναζήτησης λύσεων για την ενίσχυσή τους, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα που υπάρχει από τις υπηρεσίες και τους εθελοντές, προτείνοντας περαιτέρω, τον συντονισμό επικουρικά και με ψηφιακές εφαρμογές που είναι διαθέσιμες τεχνολογικά, ενώ ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν προσωπικές-ονομαστικές κάρτες για τους εθελοντές πολιτικής προστασίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ζητώντας από τις ομάδες και τις οργανώσεις να καταθέσουν κατάλογο των μελών τους, που συμμετέχουν στις δράσεις.

Στόχος μας είναι, τόνισε ο Γιάννης Τσάπαλης, η όσο το δυνατόν καλύτερη στρατηγικά αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, των εθελοντών, στο κομμάτι της πρόληψης,  η διασφάλιση της ετοιμότητας, αλλά και η εξασφάλιση της λειτουργικής επάρκειας των μέσων που διαθέτουμε, ώστε εάν και όταν χρειαστεί, να εργαστούμε ενισχυτικά στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, που έχει τον πρώτο λόγο.

Κλείνοντας,  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ευχαρίστησε θερμά, όλους τους πολίτες που έχουν ανταποκριθεί στον καθαρισμό των οικοπέδων τους και περιμετρικά από αυτά, ευχαρίστησε όλους όσους είναι ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί, επικοινωνώντας με την υπηρεσία και υποδεικνύοντας ευαίσθητα σημεία στη γειτονία τους, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την περιοχή, επισημαίνοντας ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και αποστέλλονται σημειώματα σε ιδιοκτήτες που δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Η Ελληνική ομάδα διάσωσης

Η Ομάδα Δάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων

 Το  Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών

Η Λέσχη 4Χ4 5

Ο Σύλλογος Αποστράτων Αστυνομικών

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών

Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Πήγασος»

Ο κ. Παράσχος (Μεμονωμένος πολίτης)

Η Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης