Γ.Σιαμίδης: Από το 2008 μέχρι σήμερα η Ελλάδα συνεχίζει να φτωχαίνει

Το διάγραμμα που δημοσίευσαν οι Financial Times για το δείκτη φτώχειας στις χώρες της Ευρωζώνης και της Ε.Ε από το 1994  έως το 2024, όπου η Ελλάδα φαίνεται να διολισθαίνει απότομα στη φτώχια από το 2009 και μέχρι και σήμερα, από τότε, να βρίσκεται βυθισμένη εκεί  καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στην Ευρωζώνη και την προτελευταία στην Ε.Ε. παρουσίασε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο συντονιστής του ΕΠΑΜ Ξάνθης κ. Γιάννης Σιαμίδης.

Για το θέμα είχε τοποθετηθεί μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και έκρινε σκόπιμο να παρουσιαστεί και με εικόνα, ώστε να γίνει κατανοητό ότι παρά -όπως είπε- τα πολιτικά αφηγήματα περί εξόδου από τα μνημόνια και ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας της οικονομίας της χώρας , οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να βιώνουν ημέρες μνημονίων.

Αυτό, σημείωσε , οφείλει να αφυπνίσει επιτέλους τους Έλληνες, ώστε να σταματήσουν να εστιάζουν σε κόμματα και πρόσωπα και να ξεκινήσουν να αξιολογούν και να κρίνουν πολιτικές και πιο συγκεκριμένα αν οι πολιτικές που εφαρμόζουν τα κόμματα και τα πρόσωπα που ψηφίζουν ανταποκρίνονται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στο αν θα έχουν μέλλον τα παιδιά και τα εγγόνια τους και στο αν γεμίζει ή όχι η τσέπη τους.

Με αφορμή δε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του Ιουνίου και την άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων και τα όσα πυροδότησαν κυρίως στη Γαλλία, εκτίμησε ότι ήταν η αντίδραση σε όλη σχεδόν την Ε.Ε που επέδειξε αντιδημοκρατικές έως και φασιστικές συμπεριφορές το ‘ακραίο’ κέντρο με βίαιες καταστολές λαϊκών αντιδράσεων για τις αντιλαϊκές πολιτικές που επέβαλε, θυμίζοντας τι συνέβη στη Γαλλία για τον συνταξιοδοτικό νόμο -κι όχι μόνο- του Μακρόν.

Ακούστε τον κ. Γιάννη Σιαμίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη- κείμενο : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά