Ξάνθη: Η Πυρκαγιά στην κοίτη του Κόσυνθου και το πρωτόκολλο του Βασίλη Κικίλια.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι,  κοντά στο εργοτάξιο «Αλεξιάδη»  νότια από το γήπεδο της «ΑΣΠΙΔΑΣ» και έγινε άμεσα αντιληπτή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που σε λιγότερο από 15 λεπτά έφτασε στο σημείο, ταυτόχρονα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Περοστασίας του Δήμου Ξάνθης Γιάννη Τσάπαλη.

Η Πυρκαγιά, γρήγορα επεκτάθηκε στα ξερά χαμηλά χόρτα της περιοχής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν άμεσα με μία Υδροφόρα και ένα μηχάνημα JCB που ήταν σε ετοιμότητα από τον Δήμο Ξάνθης.

Πολύ γρήγορα οι δυνάμεις είχαν την επίβλεψη της πυρκαγιάς, η οποία δεν απειλούσε οικίες ή επιχειρήσεις που ήταν σε μεγάλη απόσταση, την έθεσαν περιμετρικά σε έλεγχο, όμως παρόλη την άμεση κινητοποίηση, κάηκαν περίπου 300 με 350 στρέμματα.

Air Tractor AT-802A

Στην προσπάθεια,  γύρω στις 13:30 μπήκαν και εναέρια μέσα, που φορτωμένα περιπολούν στην περιοχή, σύμφωνα με τον γενικότερο σχεδιασμό και τα πρωτόκολλα που φέτος τηρούνται κατά την αντιπυρική περίοδο, όπως πρόσφατα ενημέρωσε και ο Αρμόδιος Υπουργός Βασίλης Κικίλιας και  πραγματοποίησαν αρκετές ρίψεις, μέχρι την κατάσβεσή της.

Ένα από τα Air Tractor AT-802A,  που πλέον διαθέτουμε,  απογειώθηκε στις 12:15 από την Αλεξανδρούπολη, πέταξε  σε περιπολία πάνω από  Σαμοθράκη,  Λήμνο,  Θάσο και έφτασε για ενίσχυση, πραγματοποιώντας  ρίψεις  στην Ξάνθη,  πριν επιστρέψει στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης παρέμεινε στο σημείο για αρκετές ώρες επιτηρώντας 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης