Ο Θίασος σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Δημοκρίτεια 2024 του Δήμου Αβδήρων. Οι παραστάσεις που θα δοθούν με ελεύθερη είσοδο είναι: «Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη» και «ο Καραγκιόζης και το πιθάρι».

Ο Θίασος σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Δημοκρίτεια 2024 που διοργανώνει το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αβδήρων. Οι παραστάσεις που θα δοθούν με ελεύθερη είσοδο είναι: «Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη» και «ο Καραγκιόζης και το πιθάρι».  Λίγα λόγια για τις παραστάσεις:

Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη: Ο Καραγκιόζης χρωστάει 82 εντάλματα τα οποία και δεν μπορεί να πληρώσει. Το σεράι θέλει να του πάρει την παράγκα και να τον κλείσει στη φυλακή. Πώς θα τη γλιτώσει; Ο δαιμόνιος Καραγκιόζης αποφασίζει "να πεθάνει για να μπορέσει να ζήσει".

Ο Καραγκιόζης και το πιθάρι: Ο κόσμος του μπερντέ σχολιάζει τη Βεζυροπούλα. Λένε πως έχει πολλούς αγαπητικούς που πηγαινοέρχονται στο σεράι. Ο πατέρας της γίνεται έξαλλος. Πώς θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί που είναι ερωτευμένοι με την κόρη του; Η λύση είναι μία. Θα τους κλείσουν μέσα σ’ ένα πιθάρι. Ο Καραγκιόζης βλέπει τους υποψήφιους μνηστήρες να περνούν. Θα τους βοηθήσει να μην κλειστούν στο πιθάρι ή θα πέσει κι αυτός στην παγίδα;

Η συνέχεια στο «καλοκαιρινό» μας πανί…

Σας περιμένουμε για να φάμε, να πιούμε και νηστικοί να κοιμηθούμε!

 

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:


Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη

Παρασκευή 12 Ιουλίου 21:00 – Μάνδρα, Προαύλιο πρώην Δημοτικού Σχολείου
 
Κυριακή 14 Ιουλίου 21:00 – Λευκόπετρα, Προαύλιος χώρος Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκόπετρας
 
Πέμπτη 18 Ιουλίου 21:00 – Διομήδεια, Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου

 
O Καραγκιόζης και το πιθάρι
 
Δευτέρα 22 Ιουλίου 21:00 – Άβδηρα, Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου
 
Δευτέρα 29 Ιουλίου 21:00 – Γενισέα, Πλατεία Γενισέας
 
Παρασκευή 2 Αυγούστου 21:00 – Παλιός Ζυγός, Προαύλιο Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιού Ζυγού
 
 
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Καλλιτεχνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά