Διευθύντρια ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού ΣΕΒ Ντόρα Οικονόμου: Στη Θράκη επεκτείνεται η δράση κατάρτισης και απασχόλησης «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές» του ΣΕΒ

Με στόχο τη διασύνδεση νέων αποφοίτων της τεχνικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης με τις επιχειρήσεις της Θράκης και τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας που έχουν, ο ΣΕΒ υλοποιεί την ολοκληρωμένη δράση «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θράκη», που περιλαμβάνει:

-Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων, διά ζώσης από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΣΕΚΑΠ ΑΕ, μέλος του ομίλου εταιρειών της JTI στην Ξάνθη από το Κ.Δ.Β.Μ. Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ.

-Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων και συμβουλευτική επαγγελματικής καθοδήγησης.

-Εκπαίδευση σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης από τη Google.

-Ευκαιρίες απασχόλησης στην ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου – Αυτοματιστή σε μία από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ στη Θράκη.

Η δράση απευθύνεται σε νέες και νέους που έχουν αποφοιτήσει από την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε συναφείς ειδικότητες, χωρίς προηγούμενη ή με μικρή προϋπηρεσία και προσφέρεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 22 Ιουλίου 2024.

Για τη δράση μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου η κ. Ντόρα Οικονόμου, διευθύντρια τομέα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού του ΣΕΒ, η οποία αναφέρθηκε στο Skills4Jobs και στα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα, σε ότι αφορά την απορρόφηση των συμμετεχόντων σε θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις στις περιοχές όπου υλοποιείται από το 2022.

Τα προγράμματα «Skills4Jobs» έχουν ως αφετηρία τη διάγνωση των αναγκών των επιχειρήσεων σε διαθέσιμες θέσεις εργασίας ανά ειδικότητα και συγκεκριμένη περιφέρεια, στη βάση των οποίων  αναπτύσσονται τα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης. Μέσω της πρωτοβουλίας «Skills4Jobs» ο ΣΕΒ έχει ήδη προετοιμάσει για απασχόληση 140 καταρτισμένα στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων (ηλεκτρολόγους αυτοματιστές, στελέχη εξαγωγών, τεχνικούς συστημάτων πληροφορικής) σε διαφορετικές περιφέρειες (Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα ν’ αναπτύξουν τεχνικές δεξιότητες από κοντά-να δουλέψουν δηλαδή πάνω σε πάγκο με την καθοδήγηση εκπαιδευτή- ενώ θα τους δοθεί και η δυνατότητα να μάθουν πως να συντάσσουν βιογραφικό και να προετοιμάζονται για συνέντευξη για εργασία.

Όπως σημείωσε, ήδη έχουν ενημερωθεί σχολές οι οποίες ειδικεύουν τους σπουδαστές τους στην συγκεκριμένη ειδικότητα, ενώ αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΣΕΒ, όπου μέχρι τις 22 Ιουλίου υποβάλλονται, ηλεκτρονικά, και οι αιτήσεις συμμετοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη-κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Εκπαιδευτικά
Οικονομικά
Τοπικά