Το ΚΚΕ Ξάνθης για την πυρκαγιά στα Κιμμέρια

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή των Κιμμερίων και πιο συγκεκριμένα στην επιχείρηση ανακύκλωσης που συνεργάζεται ο Δήμος Ξάνθης για τη συγκομιδή ογκωδών αντικειμένων απέδειξε για μια ακόμη φορά την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης και πυροπροστασίας κρίσιμων χώρων από τους οποίους μπορεί να κινδυνέψει η υγεία συνολικότερα του ξανθιώτικου λαού. Αναδεικνύονται οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, μέσα πυρόσβεσης, μέτρα πυροπροστασίας και γενικότερα προστασίας του λαού σε συνθήκες καύσωνα.

Αποδεικνύονται και επιβεβαιώνονται οι συνεχείς καταγγελίες και οι διεκδικήσεις του ΚΚΕ για ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών με ευθύνη του κράτους, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και ενίσχυσης των μέσων πυρόσβεσης.

Την ίδια στιγμή που ο Δήμος Ξάνθης στέλνει με τους λογαριασμούς του νερού τα «ραβασάκια» για τον καθαρισμό αυλών με ευθύνη του λαού, που με απαίτηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ένα λαϊκό σπίτι πρέπει να αποκτήσει περίφραξη από πυράντοχα υλικά, η επιχείρηση που έχει σύμβαση με τον Δήμο φέρεται να πήρε φωτιά, όταν αυτή πέρασε από την περίφραξη από συρματόπλεγμα, με αποτέλεσμα να καίγονται τόνοι σκουπιδιών.

Καλούμε άμεσα τον Δήμο και την Περιφέρεια να συνδράμει με περισσότερα οχήματα στην άμεση κατάσβεση. Αντίστοιχα να ενημερωθούν οι δημότες για την τοξικότητα του αέρα και τα μέτρα προστασίας που θα παρθούν για την Υγεία και την ασφάλεια του λαού, όταν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου είναι η τρίτη πυρκαγιά μέσα σε μια εβδομάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά