Γ.Παπαχρόνης: Έως τις 7 Αυγούστου οι Καλοκαιρινές Εθελοντικές Αιμοδοσίες

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 22 Ιουλίου και θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη 7 Αυγούστου οι Καλοκαιρινές Εθελοντικές Αιμοδοσίες, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», προκειμένου να ενισχυθούν τα εθνικά αποθέματα αίματος στην ιδιαίτερη αυτή δύσκολη εποχή για όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης.

Ο Γιάννης Παπαχρόνης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης τόνισε ότι αυτό το 15ημερο αγάπης και προσφοράς αίματος στην καρδιά του καλοκαιριού πραγματοποιείται, γιατί οι ανάγκες στα νοσοκομεία για αίμα συνεχίζουν να είναι μεγάλες και θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες αίματος κυρίως για τις ανάγκες των παιδιών με μεσογειακή αναιμία, αλλά και των πασχόντων συμπολιτών μας για οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος το χρειαστούν.

Όπως διευκρίνισε για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην περιοχή μας, ένα τέτοιο διευρυμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα εθελοντικών αιμοδοσιών σε συνεργασία με έξι Δήμους και συγκεκριμένα τους Δήμους Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου, Μύκης, Νέστου και Ιάσμου, σε 20 διαφορετικές τοποθεσίες, με δεκάδες εθελοντές διοργανωτές και με την προσμονή να συμμετάσχουν εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες, νέοι και παλιοί.

Οι καλοκαιρινές εθελοντικές αιμοδοτικές εξορμήσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών, του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως, με τον κύριο Παπαχρόνη να απευθύνει ανοικτή πρόσκληση όλους όσοι είναι και αισθάνονται υγιείς, να συμμετάσχουν σε αυτή την καλοκαιρινή δράση, εξάλλου το πρόγραμμα των αιμοδοσιών είναι ευέλικτο και να  δοκιμάσουν αυτή την υπέρτατη εμπειρία προσφοράς και δοτικότητας  αποτελώντας τα νέα μέλη της οικογένειας της Αγάπης.

Ξεκίνησε την κυκλοφορία του το Κοινωνικό Λαχείο

Το κοινωνικό λαχείο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης  «Η ΑΓΑΠΗ» ήδη κυκλοφορεί, με κόστος λαχνού το 1 ευρώ και συνολικά οκτώ δώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Παπαχρόνη σκοπός είναι τα έσοδα, που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις του λαχείου, να ενισχύσουν την οικονομική αυτοτέλεια και την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και των Γυναικών της Αγάπης ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να επεκτείνουν τις δράσεις τους, που συμπληρώνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς.

Από τα έσοδα της λαχειοφόρου αγοράς ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» θα λάβει ποσοστό 60%, και η Φιλανθρωπική Επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης» του συλλόγου ποσοστό 40%.

Για ακόμη μία φορά τόνισε ότι ο σύλλογος ποτέ δεν ήταν κρατικοδίαιτος, αλλά ταυτόχρονα ποτέ δεν υπήρχαν και θεσμοθετημένοι οικονομικοί πόροι για την εθελοντική αιμοδοσία από το κράτος, αντίθετα βασίζεται και βασιζόταν στις ευγενικές συνεισφορές των συμπολιτών του αλλά και των επιχειρήσεων, των εταιρειών, των συλλόγων και φορέων της περιοχής μας, ευχαριστώντας τις επιχειρήσεις-χορηγούς για τα πλούσια δώρα που προσφέρουν, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο το έργο του συλλόγου και της φιλανθρωπικής επιτροπής.

Τα λαχεία θα διατίθενται από όλο το δίκτυο των εθελοντών μελών των, από τα γραφεία του συλλόγου και από επιλεγμένα σημεία. Επίσης, θα διατίθενται λαχεία καθ’ όλη τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν ή να μεταφέρουν μέσω e-banking το αντίτιμο των λαχνών στην τράπεζα Πειραιώς  όσον αφορά το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, στο λογαριασμό GR49 0172 3520 00 5352-050868-861, αναφέροντας την επωνυμία και σημειώνοντας το ΑΦΜ και το κινητό τηλέφωνο, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα  σταλούν από τον σύλλογο οι αναλογούντες λαχνοί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Κοινωνικά
Τοπικά