ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Αισίως φθάσαμε στην καρδιά του καλοκαιριού. Με υψηλές θερμοκρασίες παντού, με διάθεση για διακοπές, χαλάρωμα και «άραγμα». Μία όμως ακόμη κίνηση μπορούμε όλοι όσοι είμαστε υγιείς και λίγο ως πολύ πιο τυχεροί από άλλους συνανθρώπους μας, να πράξουμε. Να έρθουμε και να αιμοδοτήσουμε, στο χωριό μας ή σε κοντινά μέρη όπου έχουμε παρουσία των κινητών μονάδων αιμοδοσίας. Οι πυροσβέστες σβήνουνε φωτιές αυτή την περίοδο και εμείς βοηθάμε με τον τρόπο μας να «σβήσουνε» άλλου είδους πυρκαγιές.

Μόνο που εδώ ένας πραγματικός πυροσβέστης οργανώνει τη μαζικότερη εθελοντική Αυγουστιάτικη δράση της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και από τις μεγαλύτερες -αν όχι τη μεγαλύτερη- ολόκληρης της χώρας μας.

Σας καλούμε λοιπόν στην εβδομηκοστή δεύτερη (72) εθελοντική αιμοδοσία του έτους 2024, και σας περιμένουμε με την υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» -το οποίο θα διανύσει 220 χιλ.αυθημερόν προκειμένου να μας υποστηρίξει- την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 από τις 11:30πμ έως τις 19:30μμ στην αίθουσα (παλιό δημοτικό σχολείο) του Μορφωτικού Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου ΑΕΚ Κυψέλης του Δήμου Τοπείρου.

Ελάτε να συμμετάσχετε και εσείς σε αυτό το μεγάλο κάλεσμα αγάπης, προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Θα προσπαθήσουμε παράλληλα να ενημερώσουμε τους εθελοντές αιμοδότες έως σαράντα ετών (40) και για μια ακόμη επιλογή τους που θα μπορούσανε να προσφέρουν, και συγκεκριμένα στην δωρεά μυελού των οστών αφού ταυτόχρονα θα γίνεται λήψη δείγματος μυελού των οστών μέσω σάλιου. Με την ευγενική υποστήριξη του Κέντρου Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ). Το πως γίνομαι Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών; Με δύο (2) απλές κινήσεις: πρώτον συμπληρώνω την αίτηση και δεύτερον δίνω δείγμα σάλιου σε μια μπατονέτα…. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας Άνθρωπος με χρειάζεται…

Συνεχίζουμε λοιπόν να προσφέρουμε το αίμα μας, και αυτό το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, για όλους αυτούς που το χρειάζονται πραγματικά… και ας είναι αχρείαστο για εμάς και για τους δικούς μας ανθρώπους.

“Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται, ξέρεις όμως πάντα ποιος θα σε βοηθήσει.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου 

Κοινωνικά
Τοπικά