Ημερίδα Αγωνιστικού Προσανατολισμού στα Πλαίσια του Προγράμματος "Αθλητική Τροχιά" στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα Αγωνιστικού Προσανατολισμού που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Αθλητική Τροχιά".

 Η εκδήλωση προσέλκυσε παιδιά και εφήβους από τις γύρω περιοχές, προσφέροντάς τους μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξασκηθούν σε ένα από τα πλέον καινοτόμα αθλήματα που συνδυάζουν τη σωματική άσκηση, τη σκέψη και την επαφή με τη φύση.

Κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μαθήματα σχετικά με τη χρήση χάρτη και πυξίδας, καθώς και την αναγνώριση σημείων ελέγχου.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τις βασικές αρχές του αγωνιστικού προσανατολισμού, ενώ παράλληλα ανέπτυξαν σημαντικές δεξιότητες, όπως η ικανότητα θέσπισης στόχων και η συνεργασία σε ομάδες.

 Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στον αγώνα, όπου οι ομάδες, αποτελούμενες από παιδιά και γονείς, αγωνίστηκαν σε οριοθετημένη περιοχή, όπως γίνεται στο άθλημα του αγωνιστικού προσανατολισμού.

 Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους και να βιώσουν την εμπειρία του αγώνα σε ένα φυσικό περιβάλλον, δίπλα στον Νέστο, που διακρίνεται για την απαράμιλλη ομορφιά του.

Η πρωτοβουλία αυτή αναδείχθηκε ως μια καινοτόμα δράση για τις παιδικές ηλικίες και ήδη προγραμματίζεται η συνέχισή της, με σκοπό να καθιερωθεί ως θεσμός, όπου όλη η οικογένεια μπορεί να συμμετέχει σε μια κοινή αθλητική δραστηριότητα.

Το άθλημα του Αγωνιστικού Προσανατολισμού, μέσα από τέτοιες δράσεις, όχι μόνο προωθεί την επαφή μας με τη φύση, αλλά βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες, όπως η ομαδικότητα και η λήψη αποφάσεων.

 Διοργανωτές του προγράμματος είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Κλασικού και Σύγχρονου Χορού και η Quality and Reliability Cyprus.

To πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κυρία Γεύση Τουλουμίδου.

Σας περιμένουμε όλους να γίνετε μέρος αυτής της συναρπαστικής αθλητικής εμπειρίας!

Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης

Στοιχεία επικοινωνίας: Γεύση Τουλουμίδου 6980724764

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Σταυρούπολη