Χ. Ζεϊμπέκ: Η Νέα Αριστερά απαιτεί άμεση παρέμβαση για την ευλογιά

Η εμφάνιση κρουσμάτων ευλογιάς των προβάτων στον Έβρο αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, την τραγική αποτυχία των αρμόδιων αρχών να προστατεύσουν τους κτηνοτρόφους της χώρας. Σε μια περιοχή που ήδη δοκιμάζεται από τις καταστροφικές συνέπειες των περυσινών πυρκαγιών και της πανώλης, η αδυναμία να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ευλογιάς είναι τόσο απαράδεκτη όσο και εγκληματική.

Η Νέα Αριστερά καταδικάζει την ανευθυνότητα της κυβέρνησης και απαιτεί την άμεση λήψη αποφασιστικών μέτρων για την καταπολέμηση της ευλογιάς και την ταχεία αποκατάσταση των πληγέντων. Απαιτούμε πλήρη και άμεση αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους που αναγκάζονται να θυσιάσουν τα ζώα τους, καθώς και οικονομική στήριξη για την προμήθεια ζωοτροφών και την εξασφάλιση μέτρων ατομικής προστασίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, να ενισχύσει άμεσα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να στηρίξει ουσιαστικά τους κτηνοτρόφους. Η αναλγησία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ελληνική κτηνοτροφία απαιτεί προστασία και σαφή μέτρα στήριξης, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και προφάσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά