Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και σύλλογος Πελοποννησίων Ξάνθης συστήνουν στο κοινό της Ξάνθης το σπουδαίο ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα-Ομιλητής στην εκδήλωση ο Γ.Γ. της Ε.Ο.Ε Εμμανουήλ Κολυμπάδης

Με τη συνδρομή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ν. Ξάνθης «Ο Γέρος του Μωριά» έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση εκδήλωσης προς τιμήν της μνήμης του Κωστή Τσικλητήρα, ενός σπουδαίου αθλητή, που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τη σύντομη, αλλά λαμπρή πορεία του στον αθλητισμό και κυρίως στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης αυτής θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κος Εμμανουήλ  Κολυμπάδης.

Η εκδήλωση -ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στον Πολυχώρο τέχνης και Σκέψης ‘Οικία Μάνου Χατζιδάκι’ και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Για την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση μίλησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης και την ενημερωτική εκπομπή του, ο πρόεδρος του συλλόγου Πελοποννησίων Ξάνθης «Ο Γέρος του Μωριά» κ. Αθανάσιος Καρλής ο οποίος σημείωσε ότι σε μία ολυμπιακή χρονιά, όπως είναι αυτή του 2024, ο σύλλογος θεώρησε χρέος του να αναδείξει τον Πελοποννήσιο Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, με καταγωγή από την Πύλο της Μεσσηνίας, που κατέκτησε τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού δυστυχώς έφυγε από τη ζωή σε πολύ νεαρή ηλικία μόλις 24 ετών.

Όπως τόνισε, για το μέγεθος του Κωστή Τσικλητήρα θα μπορούσε να μιλήσει μόνο κάποιος υψηλά προσκεκλημένος ομιλητής και για αυτό το λόγο ο σύλλογος απηύθυνε επιστολή προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μία πρόταση που αποδέχθηκε η ΕΟΕ, με τον Γενικό Γραμματέα Εμμανουήλ  Κολυμπάδη να επισκέπτεται την Ξάνθη, προκειμένου να μιλήσει για την λαμπρή πορεία του  Ολυμπιονίκη.

Ακούστε τον κ. Θανάση Καρλή.

Ο κύριος Καρλής τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον σύλλογο Πελοποννησίων η αποδοχή της πρότασης από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η έλευση του κυρίου Κολυμπάδη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ξάνθη θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών θέτοντας τις βάσεις για την μελλοντική τους συνεργασία.

Επίσης, ευχαρίστησε το Δήμο Ξάνθης για την ένταξη της εκδήλωσης για τον Κωστή Τσικλητήρα στο πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης, ενώ αποκάλυψε ότι και ο ίδιος κατάγεται από την Πύλο, όπου το σπίτι του σπουδαίου Ολυμπιονίκη λειτουργεί ως μουσείο.

 Ο Αθανάσιος Καρλής αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό του Συλλόγου Πελοποννησίων υπενθυμίζοντας ότι πρωτοϊδρύθηκε το 1935 ως Σύνδεσμος Πελοποννησίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αδρανοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μετέπειτα και επανιδρύθηκε το 1986 ως σύλλογος με τη σημερινή του μορφή.

Ως νέα διοίκηση, συνέχισε, έχουμε θέσει ως στόχο την ανάδειξη του πελοποννησιακού πολιτισμού και των προσωπικοτήτων που αποτέλεσαν φάρους στην ελληνική πραγματικότητα και ιστορία, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι φέτος εκτός από το τμήμα χορού ενηλίκων θα λειτουργήσει και παιδικό τμήμα.     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Κείμενο: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά