Δήμος Ξάνθης: Δημόσια διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιόδου 2024-2028.

Ο Δήμος Ξάνθης, απαυθείνει δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιόδου 2024-2028.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 14/9/2024 έως και 23/09/2024, μέσω ερωτηματολογίου, το οποίο καλούνται κάτοικοι και φορείς να συμπληρώσουν, μέσα από μία δημοκρατική διαδικασία σχεδιασμού αναπτυξιακών προτεραιοτήτων, μέτρων και δράσεων, καταθέτοντας τη συμβολή τους στην κατάρτιση του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Ξάνθης, συμβολή η οποία καθίσταται απαραίτητη και πολύτιμη για τη διαμόρφωση μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης μεταξύ του Δήμου και των πολιτών.

Ο Δήμος Ξάνθης επιθυμεί τη συνεισφορά όλων στο έργο κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματός του, με τη διατύπωση προτάσεων αναφορικά με τις προτεραιότητες, τους στόχους, τις δράσεις και τα έργα που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της περιοχής, στην προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου και στη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών του.

Η συμμετοχή όλων μας στη διαβούλευση κρίνεται εξαιρετικά σημαντική και ουσιαστική, σημειώνει ο Δήμος Ξάνθης  και μπορεί εύκολα να γίνει, με την συμπλήρωση ερωτηματολογίου μέσω ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί,  για το σκοπό αυτό και στην οποία παραπέμπει ο σύνδεσμος:

 https://xanthi.espa2127.gr/

 

Σύμφωνα με  τα άρθρα 203 - 207 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/06), θεσπίστηκε για πρώτη φορά, η υποχρέωση κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από τους Δήμους με πληθυσμό πάνω από 10.000 κατοίκους, με στόχο την εισαγωγή μόνιμων διαδικασιών και μεθόδων προγραμματισμού στους Ο.Τ.Α.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα τοπικής, οργανωτικής-λειτουργικής ανάπτυξης του Δήμου, εναρμονισμένο με τις κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και τις αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στους Δήμους της χώρας με τον Ν. 3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης).

Στο πλαίσιο σύνταξης του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ξάνθης για τα έτη 2024-2028, σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά, συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο, κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου του Δήμου Ξάνθης.
Προσχέδιο του Στρατηγικού Σχεδίου, θα διατεθεί προς ενημέρωση και σχολιασμό στο επόμενο διάστημα, προς της τελικής έγκρισης του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα κατά κύριο λόγο θα προσδιορίζει τις νέες δραστηριότητες που θα πρέπει να εκτελέσει ο Δήμος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων του και προϋπόθεση για την ορθή σύνταξή του αποτελεί η άντληση στοιχείων από τους Δημότες και τους κοινωνικούς φορείς.

Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα αξιοποιηθούν για την διαμόρφωση των δράσεων του Δήμου Ξάνθης σε τέσσερις βασικούς Άξονες:

  • Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής
  • Κοινωνική Πολιτική-Υγεία-Παιδεία-Πολιτισμός και Αθλητισμός
  • Τοπική Οικονομία και Απασχόληση
  • Βελτίωση Διοικητικής Ικανότητας και οικονομικής κατάστασης του Δήμου.

Η συνεισφορά όλων μας είναι εξαιρετικά σημαντική για την αποτύπωση των δυνατών σημείων, των επιτυχημένων δράσεων που θέλουμε να εξελιχθούν, αλλά και των ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, γι’ αυτό και αναμένουμε την κατάθεση των απόψεών σας έως και τις 23/9/2024.

Σας ευχαριστούμε για την συνεισφορά σας.

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης