Ξάνθη: Αγιασμός στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 στο  Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο που μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, μιας και προστέθηκαν στη δύναμή του ακόμη 15 μαθητές.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου τέλεσε τον Αγιασμό και απευθυνόμενος στους Μαθητές, στους Εκπαιδευτικούς, στις Διευθύντριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους εκπροσώπους των αρχών και της αυτοδιοίκησης,   ευχαρίστησε όλους για το ενδιαφέρον τους για το σχολείο και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά που σίγουρα θα φέρει και πάλι επιτυχίες στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης. Μάλιστα ε κάποια αποστροφή του λόγου του, απευθυνόμενος στον Λιμενάρχη του Πόρτο Λάγος, αστειευόμενος, ζήτησε ψάρια για τα παιδιά του σχολείου.

Η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μάλαμα Σιδηροπούλου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου για όλα όσα πράττει προς όφελος του   Πρότυπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά και δεσμεύθηκε να πράξει ότι περνάει από το χέρι της για την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.

Ο Διευθυντής του του   Πρότυπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης Γιώργος Αργυρόπουλος, ευχαρίστησε όλους όσους συνδράμουν στη λειτουργία του σχολείου και διευκρίνισε ότι το  Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης, λειτουργεί όπως όλα τα άλλα σχολεία, παρουσιάζοντας όμως κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν να κάνουν με την άνεση των κτηριακών εγκαταστάσεων, την ομορφιά της φύσης, τη διδασκαλία σε τμήματα με συγκεκριμένο αριθμό μαθητών, τις βοηθητικές ενέργειες στη μάθηση.

Ο κ. Γιώργος Αργυρόπουλος, μάλιστα αναφέρθηκε στην παρεξήγηση που υπάρχει στον κόσμο για τη λειτουργία και τις κατευθύνσεις του σχολείου, εξηγώντας ότι οι μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και της Γ΄ Λυκείου, μπορούν να ακολουθήσουν, όπως και στα υπόλοιπα Λύκεια την κατεύθυνση που επιθυμούν, χωρίς κανέναν περιορισμό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά