Φαράγγι Σαμαριάς: Ένας θάνατος και δεκάδες εγκλωβισμένοι, μετά από κατολίσθηση

Σε ένα από τα καλύτερα οργανωμένα σημεία της Ελλάδας, που οι πεζοπόροι επιλέγουν για τις εξορμήσεις τους, στο φαράγγι της Σαμαριάς, σήμερα έχουμε νεκρό.

Μια τουρίστρια έχασε τη ζωή της διασχίζοντας το φαράγγι , λόγω πτώσης βράχου, που ήταν το  αποτέλεσμα της ισχυρής νεροποντής που έπεσε στα Χανιά, η οποία ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και διάβρωσε το έδαφος.

Μετά από πολυήμερη ανομβρία, σε συνδυασμό  με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο, να έχουμε ταχεία διάβρωση του εδάφους και να σημειώνονται κατολισθήσεις.

Η γυναίκα πιθανώς  πέθανε από αιμορραγία.

 Πρόκειται για μια τουρίστρια 35 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της  ιστοσελίδας flashnews.gr, υπάρχουν δεκάδες άλλοι πεζοπόροι εγκλωβισμένοι καθώς οι βράχοι έχουν αποκλείσει διόδους πρόσβασης.

Το συμβάν έγινε προς την έξοδο του φαραγγιού Σαμαριάς, στη έξοδο προς Αγία Ρουμέλη.

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, έχουν σπεύσει στο σημείο για τη διάσωση των εγκλωβισμένων.

Εκεί κατευθύνεται και ελικόπτερο, για τη μεταφορά της άτυχης 35χρονης

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συντονιστικό της πυροσβεστική έχει συγκεντρώσει τους εγκλωβισμένους πεζοπόρους σε συγκεκριμένο σημείο, ώστε να μην κινδυνεύσουν και προωθούνται με ασφάλεια στην Αγία Ρουμέλη. 

Η παραλαβή των πεζοπόρων, θα γίνει με πλοίο που έχει ήδη δρομολογηθεί με σκοπό να τους παραλάβει από την Αγιά Ρουμέλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά