Η ασφάλεια των δημοσιογράφων σε διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

Διεθνές συνέδριο για θέματα ασφαλείας των δημοσιογράφων κατά την εργασία σε επικίνδυνο περιβάλλον και συνθήκες κρίσης (πολεμικές συγκρούσεις, φυσικές καταστροφές) πραγματοποιείται στις 21-22  Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το διήμερο συνέδριο με τίτλο "Safeguarding Journalists: Mapping the Field - Ensuring Safety in Critical Moments" διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και Εργαζομένων στα ΜΜΕ, (ΓΓΕ, ΑΠΘ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, ΔΕΠΘΕ). 

Οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ. Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Ερευνητές, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί θα συζητήσουν σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας για την προστασία της δημοσιογραφικής ελευθερίας και της ενημέρωσης. Θα παρουσιαστούν ακαδημαϊκές εργασίες, έρευνες και μαρτυρίες για την ασφάλεια των δημοσιογράφων (Νομική Προστασία, Ασφάλεια σε Εμπόλεμες Ζώνες, Κάλυψη Κρίσεων και Καταστροφών, Δημοσιογραφία Τραύματος,  Διαφορετικότητα).

Επίσης,  θα αναδειχθεί η δραστηριότητα  φορέων και οργανισμών στον τομέα της προστασίας των δημοσιογράφων και θα παρουσιαστούν σχετικές μαρτυρίες από Έλληνες και ξένους επαγγελματίες της Ενημέρωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά