Ξάνθη: Η ευλογία του Νέστου ποταμού, με την ξεχωριστή ηρεμία του μυαλού

Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η «παραλία» του ποταμού Νέστου στη Γαλάνη, συγκεντρώνει πολλούς Ξανθιώτες, αλλά και επισκέπτες, από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, λάτρεις της φύσης και της ηρεμίας που φέρνει ο ήχος από τη ροή του νερού.

Σε εξαιρετικό επίπεδο η επισκεψημότητα, ιδίως την Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, που ο μεγάλος χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων,  φαντάζει τελικά πολύ μικρός, με εκατοντάδες αυτοκίνητα να σταθμεύουν σε μεγάλη απόσταση από την «παραλία»

Δροσιά, ηρεμία, συζητήσεις, πορεία στο μονοπάτι με θέα τις γαλαρίες, σε μια εύκολη, επίπεδη διαδρομή, για όλη την οικογένεια, ακόμη κι αν έχει μαζί της, μικρά παιδιά.

Ο χρόνος χαλάρωσης, είναι ένας πραγματικά πολύτιμος χρόνος, για όλους και η χαλάρωση στο μυαλό, σε συνδυασμό με πολύ όμορφες εικόνες από το φυσικό περιβάλλον, τους ήχους του νερού και της πλούσιας πανίδας, κάνει το σημείο ανεκτίμητης αξίας.

Όταν κανείς διαθέτει χρόνο και θέλει να μεγαλώσει περισσότερο από μισή ώρα τη διαδρομή, για να περπατήσει απροβλημάτιστος, έχει τη δυνατότητα να φτάσει από το μονοπάτι και μέχρι τον παλιό Σιδηροδρομικό σταθμό των Λιβερών.

Ο μικρός Δημήτρης μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Δήμου Ξάνθης για την εμπειρία του, δήλωσε οτι έμεινε ικανοποιημένος από την παρέα που βγήκε για λίγο από το μονοπάτι, για να εξερευνήσει μια νησίδα του ποταμού, που άλλωτε φιλοξενούσε μια λειτουργική εγκατάσταση του Δασαρχείου Ξάνθης με τραπέζια και παγκάκια, αλλά θα ήθελε να φτάσει μέχρι τα Λιβερά και ίσως να ανηφορίσει έως το Κρωμνικό, για να δεί και τα άγρια άλογα...

Στο σημείο η Riverland, έχοντας τεράστια εμπειρία στο ποτάμι και το βουνό, προσφέρει δράσεις που δίνουν τη δυνατότητα για κατάβαση του ποταμού, για τοξοβολία, πύργο αναρρίχησης, για  flaying Fox, δίνοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα και κάνοντας ακόμη πιο θελκτική την μικρή εκδρομή στον Νέστο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επεξεργασία: Κωνσταντίνος Φωτιάδης 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά