Ξάνθη-Οδική Ασφάλεια: Το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» και Π.Ε. Ξάνθης σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με μεγάλη εμπειρία στον χώρο, έδωσε τη δυνατότητα, με την οργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, στους μαθητές της περιοχής μας να έχουν μια ιδιαίτερη αίσθηση για τον τρόπο που λειτουργούν, ανταποκρίνονται και προστατεύουν οι ζώνες ασφαλείας, στο αυτοκίνητο.

          Το πρόγραμμα περιελάμβανε τόσο  θεωρητική, όσο και  βιωματική εκπαίδευση σε παιδιά – υποψηφίους οδηγούς της Γ’ Λυκείου των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, καθώς και σε όλους τους  πολίτες και εξελίχθηκε από τη Δευτέρα 23 έως την Παρασκευή 27  Σεπτεμβρίου 2024 σε  εξωτερικό χώρο  δίπλα στην παιδική χαρά στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

          Μετά τέλος του θεωρητικού μέρους του προγράμματος που πραγματοποιούνταν  καθημερινά στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Ξάνθης, ακολουθούσε  το βιωματικό μέρος, κατά το οποίο, αξιοποιώντας τον ειδικό εξοπλισμό του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», οι μαθητές είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από βιωματικές διαδικασίες τους κινδύνους των δρόμων, τις συνέπειες λανθασμένων αποφάσεων και κακής συμπεριφοράς, τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί στο δρόμο και τους κινδύνους που μπορούν αυτά να προκαλέσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά