Δήμος Ξάνθης: Σύσκεψη του ΤΕΣΟΠΠ, για τον χειμώνα 2024-2025

Ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον, όλα τα μέτρα για την Πυροπροστασία της περιοχής από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσάπαλης κάλεσε σε σύσκεψη το  Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 με στόχο την ενημέρωση και τον συντονισμό των δράσεων πρόληψης για την επόμενη περίοδο που περιλαμβάνει την αντιμετώπιση ζητημάτων από βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.

Εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, του Δ΄Σώματος Στρατού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Νοσοκομείου Ξάνθης, του Τμήματος Π.Π. της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, της ΔΕΥΑ Ξάνθης και οι εμπλεκόμενοι αντιδήμαρχοι της Ξάνθης, παρόντες στη σύσκεψη, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις δράσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και για αυτές που προγραμματίζονται ενόψει του χειμώνα.

Ο κ. Γιάννης Τσάπαλης, μετέφερε τις οδηγίες προς το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δημάρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού και  αναφέρθηκε σε θέματα που συνήθως προκύπτουν στην περιοχή κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων-Χιονοπτώσεων, ενώ  ενημέρωσε αναλυτικά για τον καθαρισμό τεχνικών έργων και των δικτύων όμβριων υδάτων που εξελίσσεται αυτή την στιγμή και συνεχίζεται, σε δεκάδες σημεία της πόλης και των οικισμών,  που παρουσιάζουν ευπάθεια.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επίσης,  αναφέρθηκε στις ποσότητες αλατιού που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του χειμώνα και για τις ενέργειες που εξελίσσονται με τη μεταφορά ποσοτήτων σε σημεία, τόσο στην πόλη της Ξάνθης, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών και της Σταυρούπολης, ενημερώνοντας για τον σχεδιασμό.

Κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του οργάνου για την άμεση ανταπόκρισή τους, για την ευέλικτη λειτουργία τους, για το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας και κατανόησης των ζητημάτων, από τις δομές και τους φορείς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Σταυρούπολη
Δήμος Ξάνθης