Ξάνθη: Πυρκαγιά στη χαράδρα που σχηματίζεται ανάμεσα στην Ιερατική Σχολή και την Παναγιά Καλαμού-Διαρκής Ενημέρωση

Μεγάλη εστία πυρκαγιάς εντοπίστηκε γύρω στις 15:00,  στην χαράδρα που δημιουργείται ανάμεσα στο ύψωμα στο οποίο βρίσκεται το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης και στο ύψωμα στο οποίο βρίσκεται η Παναγία Καλαμού και ουσιαστικά από αυτή τη χαράδρα διέρχεται η επαρχιακή οδός Ξάνθης Σταυρούπολης.

Στο σημείο βρίσκεται από τα πρώτα λεπτά όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, υδροφόρες του Δήμου Ξάνθης και της ΔΕΥΑΞ, τα τρία αεροπλάνα (τράκτορες) από την Αλεξανδρούπολη, δύο αεροπλάνα PΖL «Πεζετέλ» με 1.500 κιλά νερού στη δεξαμενή και δύο ελικόπτερα.

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία στις 15:15 προς τους κατοίκους της περιοχής, ενημερώνοντας για την πυρκαγιά και για να είναι σε εγρήγορση ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών. 

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι υπεράνθρωπες ώστε να μην πάρει έκταση μεγαλύτερη,  η πυρκαγιά.

16:00 - Η πλήρης κινητοποίηση φέρνει αποτελέσματα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να γίνει αισιόδοξη εκτίμηση. Η Πυρκαγιά εξελίσσεται πρός το ύψωμα του εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης και ΔΕΝ  έχει περάσει τον δρόμο και τον ποταμό Κόσυνθο, για να ανέβει στο ύψωμα προς Παναγία Καλαμού

16:17 - Χαμόγελα, συγκρατημένης αισιοδοξίας, καθώς γίνεται η εκτίμηση οτι η πυρκαγιά έχει καταρχήν οριοθετηθεί. Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

16:59 - Με σιγουριά πλέον η καλή έκβαση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, καθώς σε όλα τα σημεία που αναπτύχθηκαν οι δυνάμεις και οριοθέτησαν τη φωτιά, παραμένουν και συνεχίζουν τις ρίψεις, επιτηρώντας και παρακολουθώντας παράλληλα και την πιθανότητα αναζωπύρωσης

Τέλος καλό, όλα καλά .... καθώς δοκιμάστηκαν οι χρόνοι ανταπόκρισης των υπηρεσιών, ο συντονισμός των δυνάμεων, η ανάπτυξη των εθελοντικών ομάδων, ο αποκλεισμός της οδού, η άμεση δυνατότητα ανάπτυξης δικτύων, η ανατροφοδοσία, η πλήρωση αεροσκαφών και ελικοπτέρων από τον Νέστο, τη λίμνη της Βιστωνίδας και τη Θάλασσα, τα σημεία τοποθέτησης των δεξαμενών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Σταυρούπολη
Δήμος Ξάνθης