Ξάνθη: Συγκέντρωση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στις 12:00, με σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 12:00 στην πλατεία Δημοκρατίας στην Ξάνθη.

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει:

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Συγκέντρωση Σάββατο 5 Οκτώβρη, 12μ. στην Κεντρική Πλατεία

Συνένοχους στον φόνο δεν θα μας έχετε!

Η φρίκη του πολέμου επεκτείνεται στη Μέση Ανατολή από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τον βομβαρδισμό του Λιβάνου ενώ σχεδιάζεται και χερσαία εισβολή στα εδάφη του. Σε μόλις 5 μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 700 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι, ενώ 90.000 εκτοπισμένοι προσπαθούν να σωθούν από τους τυφλούς βομβαρδισμούς.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, που συμπληρώνει σε λίγες ημέρες ένα χρόνο, μετρώντας πάνω από 42.000 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και παιδιά. Την ίδια στιγμή ο πόλεμος στην Ουκρανία διευρύνεται με την χερσαία εισβολή της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος στο Κουρσκ, με τη Ρωσία να απειλεί με τη χρήση πυρηνικών όπλων ακόμα και ως απάντηση σε επίθεση με συμβατικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς τα οποία η Ουκρανία ζητά την άδεια από ΕΕ και ΝΑΤΟ για να χρησιμοποιήσει.

ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ εντείνουν την προπαγάνδα για να δικαιολογήσουν τη σφαγή και την επέκταση του πολέμου. Προσπαθούν λυσσασμένα να πείσουν τους λαούς να ταχτούν με τους σκοπούς του Ισραήλ και όταν η προπαγάνδα δεν πιάσει τόπο τότε επιστρατεύουν την καταστολή.

Όμως ο λαός ξέρει την πραγματική αλήθεια, ξέρει ότι ο σκοπός του Ισραήλ είναι να εξοντώσει όλους τους Παλαιστίνιους με στόχο να εκμεταλλευτεί τα εδάφη και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους προς όφελος των ισραηλινών μονοπωλίων!

Να σταματήσουν τώρα οι ανεφοδιασμοί του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ.

Ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στις εγκαταστάσεις της motorOil στους Αγίους Θεοδώρους που οι εκρήξεις και η φωτιά τραυμάτισαν σοβαρά τέσσερεις εργάτες και αρκετούς ακόμα έστειλαν στα κέντρα υγείας της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες, δείχνοντας το πόσο κοντά είναι ένα γενικευμένο βιομηχανικό ατύχημα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει αυξήσει κατακόρυφα την κερδοφορία της εφοδιάζοντας τα δεξαμενόπλοια που στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ για να συνεχίζουν να σφαγιάζουν τον λαό της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, βάζοντας φωτιά στην Μέση Ανατολή. Την ίδια στιγμή δεν παίρνει ούτε τα βασικά μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων της.

Μέσα από το Σωματείο μας, παλεύουμε ενάντια σε κάθε μορφή εμπλοκής της χώρας μας! Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πολιτική, στρατιωτική, οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Δυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία Αρχείου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά