Ο εκπαιδευτικός Γ. Καμπάς καλεί τους Ξανθιώτες να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις για τις διώξεις εκπαιδευτικών εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης

Τους πολίτες  της Ξάνθης κάλεσε ο Ξανθιώτης εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Καμπάς , με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου,  στις δυο κινητοποιήσεις  που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στην Ξάνθη, με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος εκπαιδευτικών εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Η συγκέντρωση της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην κεντρική πλατεία εντάσσεται- όπως είπε- στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε πρόσφατα η ‘Πρωτοβουλία ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις-απολύσεις εκπαιδευτικών’ , που συγκροτήθηκε στις 14 του μήνα μετά από σύσκεψη στην οποία κάλεσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την α' βάθμια και β' βάθμια εκπαίδευση, εργαζόμενοι από το νοσοκομείο και άλλους χώρους, καθώς και φοιτητές.

Η κινητοποίηση της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου διοργανώνεται από την ΕΛΜΕ και το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης στις 12:00 το μεσημέρι επίσης στην κεντρική πλατεία με το ίδιο αίτημα, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις στις περισσότερες πόλεις της χώρας καθώς είναι η ημέρα που καλούνται σε απολογία με το ερώτημα της αργίας τρεις εκπαιδευτικοί, μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, ανάμεσα τους κι ένας συνταξιούχος από τον Αύγουστο του 2024.

Ο κ. Καμπάς υποστήριξε ότι εάν περάσει η μεθόδευση των πρώτων απολύσεων για συνδικαλιστικούς λόγους στη δημόσια εκπαίδευση, κάτι το οποίο στον κλάδο της εκπαίδευσης γίνεται για πρώτη φορά,  τότε θ’ ανοίξει η πόρτα και για τους υπόλοιπους κλάδους με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κόσμο της εργασίας, αλλά και τη νεολαία. Είναι ένας αγώνας που αφορά όλους μας, κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακούστε τον κ. Γιώργο Καμπά.

Συνέντευξη-κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούρτογλου

 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά