Το άγνωστο Φθινοπωρινό Σιντριβάνι της Ξάνθης, εμπνέει και προσελκύει τους ονειροπόλους

Σε μια πολύ όμορφη γωνιά της Ξάνθης, μέσα στο παρκάκι, απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, στέκεται ταπεινά και δίνει απίστευτες ώρες δροσιάς και ηρεμίας μια λιμνούλα, ένα σιντριβάνι, με πεντακάθαρο, διαυγές νερό και έναν πίδακα που με τους ήχους του, έρχεται να δώσει ρυθμό στα τιτιβίσματα των πουλιών μέσα στα δέντρα.

Είναι ένα πραγματικά μαγικό σημείο, που λίγοι Ξανθιώτες γνωρίζουν. Αυτοί οι λίγοι, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι απολαμβάνουν στιγμές δροσιάς μοναδικές, παρατηρώντας σπουργίτια, δεκαοχτούρες, σκαθιά, σπίνους, καρδερίνες, φλώρους, σουσουράδες και τσαχπίνες παπαδίτσες,  να το προτιμούν για το δροσερό νερό του.

Δεν είναι λίγα και τα αδέσποτα της περιοχής, που αξιοποιούν την εύκολη προσέγγιση και ξεδιψούν τη δίψα τους, επιλέγοντας μάλιστα δίπλα στη λιμνούλα,  τις πυκνές σκιές, για νωχελική ξεκούραση και ύπνο ελαφρό .

Αυτή την εποχή, η όλη εικόνα δίνει απλόχερα, φθινοπωρινό υλικό στον καλλιτέχνη, για έμπνευση και δημιουργία …..ενώ σε εμάς τους κοινούς θνητούς, μικρές στιγμές ουσιαστικής απλότητας και αληθινής περισυλλογής ….

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης