Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Γέροντα Σωφρόνιο Σαχάρωφ

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιούν την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30, εκδήλωση μνήμης, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως είκοσι ετών, από την προς Κύριον εκδημίαν, του μεγάλου σύγχρονου θεολόγου, μακαριστού Γέροντος Σωφρονίου Σαχάρωφ, ιδρυτού της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας.

Θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινίας σχετικά με τη ζωή του Γέροντος Σωφρονίου και αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος θα αναπτύξει το θέμα:

«Ο Γέροντας Σωφρόνιος ως εμπειρικός θεολόγος και πνευματικός πατέρας»

Μετά την εισήγηση του Αγ. Ναυπάκτου θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου , πατέρας Σωφρώνιος Γκουτζίνης, απηύθυνε δημόσια πρόσκληση προς τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και μετέφερε προσωπικές του εμπειρίες από την συνάντηση του με το Γέροντα κατά τα φοιτητικά του χρόνια.

Ακούστε τη συνέντευξη.

Θρησκευτικά