Δύο ακόμη επανασυνδέσεις ρεύματος από τη Λαϊκή Επιτροπή / Διαχειρίζεται και τους πρώτους πλειστηριασμούς

Την επανασύνδεση ρεύματος σε δύο νοικοκυριά του Δήμου Αβδήρων, με νέους διακανονισμούς στη ΔΕΗ, πέτυχε σήμερα το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης.

Τα μέλη της επιτροπής Γιώργος Κολάρος, Δήμητρα Καραγιαννίδου και Μιχάλης Αγγέλου επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και μέσω της ενημερωτικής εκπομπής απηύθυναν για μια ακόμη φορά έκκληση προς τους συμπολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με διακοπές ρεύματος, πλειστηριασμούς ή και καθυστέρησης εξυπηρέτησης από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας να ενημερώνουν τη Λαϊκή Επιτροπή.

Σημείωσαν με έμφαση ότι στόχος της επιτροπής είναι να αντιληφθεί η τοπική κοινωνία ότι θάβοντας τέτοια ζητήματα όχι μόνο ταλαιπωρούνται αλλά θυσιάζονται άσκοπα χωρίς να διεκδικήσουν κατοχυρωμένα δικαιώματα τους για αγαθά, τα οποία δεν δύνανται – όσο κι αν το προσπαθούν να το επιβάλλουν με τις πολιτικές τους κυβερνώντες και δανειστές της χώρας- να εμπορευματοποιηθούν.

Και όταν η διεκδίκηση, υποστήριξαν, έχει έστω και αυτά τα προσωρινά θετικά αποτελέσματα χρεώνεται ως νίκη σε κρίσιμη μάχη.

Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής προέτρεψαν τους συμπολίτες να δημιουργήσουν οι ίδιοι αντίστοιχες επιτροπές σε κάθε γειτονιά της Ξάνθης και της περιφέρειας του νομού και να προασπιστούν αναφαίρετα δικαιώματα τους όπως το ρεύμα αλλά και η περιουσία τους.

Επεσήμαναν ότι έφτασαν στην επιτροπή της Ξάνθης τα πρώτα αιτήματα για παρεμβάσεις σε θέματα πλειστηριασμών ενώ αρκετές περιπτώσεις αφορούν την απίστευτη ταλαιπωρία συμπολιτών στα ΚΕΠΑ για πιστοποίηση της αναπηρίας τους.

Ο κ. Κολάρος τόνισε ότι η Επιτροπή συστάθηκε και δραστηριοποιήθηκε για να δείξει το δρόμο της διεκδίκησης από την ίδια την τοπική κοινωνία :’’όταν θα δραστηριοποιηθούν οι συμπολίτες σε κάθε γειτονιά που λίγο-πολύ τα προβλήματα των γειτόνων είτε οικογενειών είτε αυτοαπασχολούμενων είναι γνωστά, τότε θα αντιληφθούν επιτέλους ότι η μέχρι τώρα σιωπή δεν είναι συναίνεση στις πολιτικές τους αλλά αντίδραση’’, υπογράμμισε.

Στο Νομό Ξάνθης έχουν συσταθεί προς το παρόν δύο Επιτροπές σε Ξάνθη και Γενισέα.

Ακούστε τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής.

Πολιτικά
Τοπικά