Στη Βουλή από τον Χ. Ζεϊμπέκ τα κτιριακά προβλήματα στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης και η ανάγκη ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου

Νέα παρέμβαση στη Βουλή των Ελλήνων για τα σημαντικά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης, κατέθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης και Τομεάρχης Αγροτικών της Νέας Αριστεράς, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Ο κ. Ζεϊμπέκ σημειώνει πως έπειτα από συνεχείς δικές του κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, αλλά και επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αναλάβει τις ευθύνες του, σχεδιάζοντας μια πρώτη κτιριακή αναβάθμιση του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης.

Ο Βουλευτής Ξάνθης υπογραμμίζει πως η παραπάνω απόφαση είναι μεν σημαντική - με την υποσημείωση του πότε ακριβώς το Υπουργείο θα προχωρήσει στην υλοποίησή της - δεν παύει όμως να αποτελεί μία προσωρινή λύση για τα τεράστια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης, με την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου σχολικού κτιρίου να αποτελεί αναγκαιότητα.

Ο κ. Ζεϊμπέκ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «μέτρα όπως η αναβάθμιση των κεντρικών κτηριακών εγκαταστάσεων του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, η βελτίωση των τάξεων στο υπόγειο του σχολείου, η τοποθέτηση ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών διδασκαλίας στον αύλειο χώρο του κτιρίου που βρίσκεται επί της ίδιας οδού με το κεντρικό κτίριο, ώστε να αποσυμφορηθούν οι αίθουσες, όπως σημειώνει και η σχολική εφορεία, οφείλουν και πρέπει να προχωρήσουν, δεν παύουν όμως να αποτελούν λύσεις προσωρινού χαρακτήρα», ενώ στη συνέχεια συμπληρώνει πως «το γεγονός ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ξάνθης είναι χαρακτηρισμένο ως ‘‘διατηρητέο’’, αλλά και οι λίγες χιλιάδες ευρώ που λαμβάνει ως τακτική χρηματοδότηση - όπως όλα τα δημόσια και μειονοτικά σχολεία στην περιοχή - αποτελούν τροχοπέδη, καθιστώντας απαγορευτικές τις όποιες σκέψεις για ‘‘δομικές’’ παρεμβάσεις σε αυτό».

Με βάση τα παραπάνω απευθύνει στους αρμόδιους Υπουργούς τα παρακάτω ερωτήματα:

-Πότε σχεδιάζει το Υπουργείο να υλοποιήσει τις εργασίες αναβάθμισης των κεντρικών κτιριακών εγκαταστάσεων του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης, όπως έχει δεσμευτεί, ώστε να δοθεί μια προσωρινή λύση και διέξοδος στα τεράστια προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά εκατοντάδες μαθητές;

-Με το δεδομένο ότι η ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου σχολικού κτιρίου για τη στέγαση του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης, αποτελεί μονόδρομο και κοινωνική αναγκαιότητα, σε ποιες συγκεκριμένα ενέργειες θα προχωρήσουν τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας & Υποδομών, για την οριστική επίλυση του ζητήματος;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά