Κατασχέσεις και Πλειστηριασμοί. Η λύση είναι συλλογική. Το Σάββατο στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης

Μέσα σε 1 βδομάδα:

  • 5 συνάνθρωποί μας κάηκαν ή πέθαναν από ασφυξία λόγω πυρκαγιάς στο χαμόσπιτο που ζούσαν χωρίς θέρμανση και ρεύμα.
  • 2 άνθρωποι πέθαναν από πείνα και εξάντληση.
  • 3 νοικοκυριά (κόποι μιας ζωής) έγιναν παρανάλωμα του πυρός.
  • 1 απελπισμένος έκαψε το σπίτι του πριν του το κατασχέσουν.

Την ίδια στιγμή η μνημονιακή κυβέρνηση που χάρισε 238 δις ευρώ στις Τράπεζες, εξαγγέλει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Με 2.000.000 ανέργους, με τους μισούς Έλληνες κάτω από το όριο (ή σε άμεσο κίνδυνο) της φτώχειας, με την απελευθέρωση των απολύσεων, με μειώσεις μισθών μέχρι 70% και αύξηση των φόρων 500%, με τη δραματική μείωση των εμπορικών αξιών των ακινήτων, όλο και περισσότεροι αδυνατούν να είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεών τους προς τράπεζες και εφορίες.

Η απελευθέρωση των κατασχέσεων θα σημάνει μαζική δολοφονία των Ελλήνων και ταυτόχρονα πλήρη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών που θα αναγκαστούν να ξεπουλήσουν σε ξένα κοράκια την ελληνική γη. Έτσι θα μετατραπούμε σύντομα όλοι σε πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα.

Φτάνει η κατάθλιψη, η μοιρολατρία, η παθητικότητα και η μοναξιά. Διέξοδος υπάρχει μόνο όταν όλοι μαζί συν-πορευτούμε, συν-ζητήσουμε, οργανωθούμε και αγωνιστούμε ενάντια στην μνημονιακή καταιγίδα. Δεν θα γίνουμε νούμερο στις στατιστικές τους, είμαστε άνθρωποι και θα τους ανατρέψουμε.

Έλα να συζητήσουμε το Σάββατο 14/12/2013 7 μ.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης

Εισηγητές:  Δέσποινα Χατζηφωτιάδου (Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης), Φίλιππος Πολατίδης (Αλληλεγγύη για όλους Θεσσαλονίκη).

 

Πρωτοβουλία  Συγκρότησης  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ   για την   ΑΠΟΤΡΟΠΗ  ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ

Κοινωνικά
Οικονομικά
Τοπικά