Κ Σεργκενλίδης. Συνεχίζονται οι ομαδικές εκθέσεις και η καταγραφή του εικαστικού δυναμικού της Ξάνθης

Ο καλλιτεχνικός επιμελητής της Δημοτικής Πινακοθήκης και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού κ. Κρυωνάς Σεργκενλίδης μίλησε σήμερα  στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, για την καταγραφή του εικαστικού δυναμικού της περιοχής μας, με συστηματικό πλέον τρόπο.

Ο Κ. Σεργκενλίδης εργάζεται αθόρυβα και εθελοντικά για περισσότερα από 35 χρόνια στην κατεύθυνση του Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, με έργο ουσιαστικό και δράσεις που λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι ανήκουν σε αυτόν.

Στην κατεύθυνση αυτή βαδίζει και η ομαδική έκθεση γλυπτών της περιοχής μας, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς σε αυτήν την πρώτη φάση υπάρχει ανοικτή πρόσκληση προς τους δημιουργούς να καταθέσουν τη συμμετοχή τους.

Sergkenlidis Kryonas 12 12 2013 by Radio899 on Mixcloud

Ο καλλιτεχνικός επιμελητής της Δημοτικής Πινακοθήκης και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού κ. Κρυωνάς Σεργκενλίδης , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, τόνισε με έμφαση ότι η πόλη διαθέτει ένα αξιολογότατο δυναμικό, το οποίο ασχολείται με τις τέχνες ερασιτεχνικά μεν αλλά με επαγγελματική δεξιοτεχνία. - See more at: http://www.radio899.gr/?q=node/2312#sthash.DwRH9Dkm.dpuf

Προσκλητήριο για συμμετοχή σε ομαδική έκθεση γλυπτικής

  Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης καλεί τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες, που ασχολούνται με την γλυπτική, να πάρουν μέρος σε ομαδική έκθεση που θα γίνει στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης μας "Χρ. Παυλίδης". Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα εικαστικό προσκλητήριο και μια ευκαιρία για καταγραφή του εικαστικού δυναμικού που διαθέτει η περιοχή μας στον τομέα της γλυπτικής.

Όροι συμμετοχής:

-Οι εκθέτες πρέπει να έχουν κάποια σχέση με τη Ξάνθη.( Να κατάγονται ή να ζουν ή να εργάζονται ή να σπουδάζουν στο Νομό Ξάνθης).

-Ο κάθε εκθέτης επιλέγει το υλικό που θα χρησιμοποιήσει (μάρμαρο, κεραμικό, μέταλλο, ξύλο, γυαλί, κλπ).

  -Τα έργα πρέπει να μπορούν να αναρτηθούν ή να στηθούν σε σταθερές επιφάνειες ( βάθρα, τραπέζια κλπ).

- Η επιλογή των θεμάτων είναι ελεύθερη. Κάθε έργο να συνοδεύεται από τον τίτλο του, αν φυσικά υπάρχει.

    Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι 15 Ιανουαρίου 2014 στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ( Πλ. Διοικητηρίου 1Α ) στο Γραφείο της κ. Σοφίας Αμπεριάδου 2ος όροφος Tηλ.Επικ: 25410 24542. Με την κατάθεση της συμμετοχής ο εκθέτης συμπληρώνει ένα έντυπο   που περιέχει προσωπικά στοιχεία του,(Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, τηλέφωνα,e-mail),απαραίτητα για την επικοινωνία μας.Όσοι θα πάρουν μέρος στην έκθεση αυτή, θα ενημερωθούν τηλεφωνικά ή με e-mail για τον αριθμό των έργων που μπορούν να εκθέσουν, για την ημερομηνία παράδοση τους στη Πινακοθήκη και για την ημέρα των εγκαινίων.

Πολιτιστικά
Τοπικά