Γ. Παπαχρόνης: 1-10 Απριλίου οι ΕΑΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ -67 εθελοντές αιμοδότες από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» βραβεύονται στη Βουλή

Ένα 10ημερο «αγάπης» ξεκινά από την Τρίτη 1 Απριλίου έως και την Πέμπτη 10 Απριλίου, με τις καθιερωμένες  ΕΑΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ 2025 εις μνήμη Απόστολου Λέφα, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», σε ταυτόχρονη συνεργασία και υποστήριξη με τέσσερα Νοσοκομεία, όπου διαθέτουν τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας τους για τη δράση αυτή και συγκεκριμένα το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».

Ο Γιάννης Παπαχρόνης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς όλους, όσοι μπορούν, να αιμοδοτήσουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες, που θα πραγματοποιηθούν σε 16 εξορμήσεις σε 6 Δήμους, τους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου και Αβδήρων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, του Δήμου Νέστου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του Δήμου Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με την καθοριστική συνεργασία 4 Νοσοκομείων και τη συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης και Ν. Καβάλας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. και την Περιφέρεια ΑΜΘ-Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.

Με τις Εαρινές Αιμοδοσίες Αγάπης, προσπαθούμε να ενισχυθούν κυρίως και να ανακουφιστούν οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα, που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο της Αθήνας και στο οποίο δυστυχώς φιλοξενούνται και παιδάκια της περιοχής μας, σημείωσε ο Γιάννης Παπαχρόνης και πρόσθεσε ότι, ταυτόχρονα ενισχύονται και τα εθνικά αποθέματα σε αίμα και υποστηρίζονται τόσο οι ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, όσο και των άλλων Νοσοκομείων της Περιφέρειάς μας, αλλά και το Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία έτη στηρίζει επίσης τις διάφορες δράσεις του συλλόγου (αίμα, αιμοπετάλια, ομφαλοπλακουντιακό αίμα).

Όπως τόνισε, συνεχίζεται η προσπάθεια να μυηθούν στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και όλοι αυτοί οι υγιείς συμπολίτες μας, που ακόμη δεν πήραν την απόφαση να αιμοδοτήσουν εθελοντικά, όπως και οι μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων της Ξάνθης, που συμπλήρωσαν τα 17 τους έτη και μπορούν πλέον με τη συγκατάθεση και των κηδεμόνων τους να συνδράμουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου της «αγάπης».

Για εμάς τους οργανωμένους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης, που φέτος εορτάζουμε τα πενήντα έτη έτη «προσφοράς» (1975-2025) αποτελεί άγγιγμα ψυχής η επαφή μας με τους νέους της περιοχής μας, οι οποίοι κατά την πλειοψηφία τους συμμετέχουν με περισσή χαρά σε οποιαδήποτε εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουμε, σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο κύριος όγκος των Εαρινών Αιμοδοσιών Αγάπης πραγματοποιείται σε σχολεία και «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της» στην Ξάνθη και στη Χρυσούπολη, όπου οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού, που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων, ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες.

67 εθελοντές αιμοδότες από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» θα βραβευθούν στην ειδική τελετή βράβευσης στη Βουλή

67 εθελοντές αιμοδότες από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» θα βραβευθούν στην ειδική τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά από τη Βουλή των Ελλήνων, την Παρασκευή 9 Μαΐου.

Ο Γιάννης Παπαχρόνης με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοίνωσε ότι, η αποστολή της Ξάνθης στην τιμητική αυτή εκδήλωση θα είναι η μεγαλύτερη, με 67 συμμετοχές, σε σύνολο 300 εθελοντών αιμοδοτών, που θα τιμηθούν για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά αίματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή και διοργανώνεται από το προεδρείο της Βουλής, ύστερα από σχετική πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στην Ξάνθη από 16 -19 Οκτωβρίου 2025 το πανελλήνιο συνέδριο των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών

Την Αμφικτιονία, το πανελλήνιο συνέδριο των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών, θα φιλοξενήσει στην Ξάνθη από 16 έως 19 Οκτωβρίου 2025, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης Η ΑΓΑΠΗ, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των  50 χρόνων λειτουργίας του συλλόγου και ήδη, όπως τόνισε ο Γιάννης Παπαχρόνης, οι προετοιμασίες της διοργάνωσης έχουν ξεκινήσει, κάνοντας γνωστό ότι, θα παραστεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Φέτος ο σύλλογος γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του, μάλιστα υπήρξε ο πρώτος σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών σε επίπεδο χώρας και στο πλαίσιο των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων θα διοργανώσει στην Ξάνθη την Αμφικτιονία, η οποία είναι το ετήσιο  πανελλαδικό συνέδριο των συλλόγων, από 16 έως 19 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή περίπου 400 συνέδρων από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, με κεντρικό θέμα του συνεδρίου «Η υγεία του αιμοδότη».

Όπως τόνισε ο κύριος Παπαχρόνης, αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τον σύλλογο η φιλοξενία της Αμφικτιονίας, το πρόγραμμα της οποίας είναι σχεδόν έτοιμο, με παράλληλο πρόγραμμα για τους συμμετέχοντες, στην ορεινή Ξάνθη και στην πεδινή, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά, που προσφέρει ο τόπος μας.

Επιπλέον, καθ΄ όλη τη  διάρκεια του 2025, ο σύλλογος προγραμματίζει και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50χρονα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται παράλληλα με τις καθιερωμένες δράσεις του συλλόγου.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των ΕΑΡΙΝΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΩΝ ΑΓΑΠΗΣ 2025

ΤΡΙΤΗ 1/4/2025 08:30-13:30 ΞΑΝΘΗ 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΡΙΤΗ 1/4/2025 08:30-14:00 ΞΑΝΘΗ 1ο ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2/4/2025 08:30-15:00 ΞΑΝΘΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ"

ΤΕΤΑΡΤΗ 2/4/2025 11:30-19:30 ΚΥΨΕΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 3/4/2025 08:30-14:00 ΞΑΝΘΗ 2ο ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/4/2025 08:30-14:30 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ The Espressonist Coffee

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/4/2025 16:00-21:00 ΧΑΙΔΕΥΤΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/4/2025 16:00-20:30 ΚΙΜΜΕΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/4/2025 17:00-21:00 ΕΡΑΤΕΙΝΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/4/2025 17:00-21:00 ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/4/2025 09:30-14:00 ΜΑΓΓΑΝΑ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/4/2025 16:00-20:30 ΑΓΙΑΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/4/2025 15:00-21:00 ΠΕΛΕΚΗΤΗ ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΜΕΝΟΥΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/4/2025 17:00-21:00 ΓΕΝΙΣΕΑ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 10/4/2025 09:00-14:00 ΣΜΙΝΘΗ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 10/4/2025 16:00-20:30 ΞΑΝΘΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ CAFFEINE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Κοινωνικά
Τοπικά