Γυνάσιο Πολυσίτου - «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» Η Έλενα Τάτσιου μίλησε στο Δημοτικό ραδιόφωνο

Η Έλενα Τάτσιου Διευθύντρια του Γυμνασίου Πολυσίτου, μίλησε σήμερα στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού ραδιοφώνου για τη συμμετοχή του σχολείου της στο πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας»

Το Γυμνάσιο Πολυσίτου είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μετά από αξιολόγηση βρέθηκε στα 20 σχολεία από όλη την Ελλάδα και είναι το μοναδικό της περιφέρειας ΑΜΘ

Ο Βιότοπος που θα δημιουργηθεί στο σχολείο και στην τελευταία φάση του θα είναι επισκέψιμος και για όλα τα σχολεία της περιφέρειας, θα είναι μια εμπειρία ζωής για τους μαθητές καθώς απολύτως διαδραστικά θα εργαστούν για τη δημιουργία στην αρχή και για τη συντήρηση και διατήρησή του αμέσως μετά

 

Tatsiou Elena - 24 12 2013 by Radio899 on Mixcloud

 

 

Εκδήλωση γνωριμίας και εξοικείωσης με τις δράσεις του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» το οποίο υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ υλοποίησαν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και το Γυμνάσιο Πολυσίτου Ξάνθης την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013. Το Γυμνάσιο Πολυσίτου Ξάνθης είναι ένα από τα 20 σχολεία και ιδρύματα ευπαθών κοινωνικών ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου μέσα στο 2014 θα δημιουργηθεί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ένας βοτανικός κήπος στην αυλή του.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συμφωνήθηκε ένθερμα η ενεργητική συνεισφορά των μαθητών, ενώ σειρά δράσεων και συνεργασιών συμφωνήθηκαν μεταξύ των φορέων έτσι ώστε να πλαισιώσουν συμπληρωματικά τις δράσεις του προγράμματος τόσο σε επίπεδο εμπλουτισμού του ΒΙΟτόπου όσο και σε επίπεδο υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν:

  • Παρουσίαση του προγράμματος
  • Συζήτηση για τους βιοτόπους και τον λύκο στην Ελλάδα με τους φορείς και τους μαθητές του Σχολείου
  • Παρουσίαση του ΒΙΟτόπου του Λύκου


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης των Σχολικών Συμβούλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Τζάστας, ο Γραμματέας της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αβδήρων κ. Γιάννης Μαντουλίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πολυσίτου κ. Στέλιος Δραγγία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πολυσίτου κ. Τζεμίλ Τζελέπ και μέλη του Συλλόγου και, τέλος, ο κ. Ραφαήλ Γούλας, Μέλος της Νεολαίας Πολυσίτου.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί θερμά την Διευθύντρια κ. Έλενα Τάτσιου και τους καθηγητές του Γυμνασίου Πολυσίτου καθώς και όλους τους φορείς που στέκονται αρωγοί στην υλοποίηση του προγράμματος του ΒΙΟτόπου στο Γυμνασίου Πολυσίτου Ξάνθης και τους εύχετε Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο και Δημιουργικό νέο έτος. 

 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά