Τα κάλαντα στο ραδιόφωνο των Πολιτών. Οι σκέψεις των μικρών μαθητών προδίδουν το επίπεδο της εκπαίδευσης.

Η παραμονή των Χριστουγέννων επιφύλαξε εκπλήξεις στους ακροατές του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης. Ενώ η ενημερωτική εκπομπή ήταν σε εξέλιξη και δίναμε προτεραιότητα ενθαρρύνοντας μάλιστα τους ακροατές μας να μας πουν τα κάλαντα και να μην αφήσουν το έθιμο να σβήσει..... μας έψαλλαν  από τη μουσική και τη χορωδία του Δ΄  Σώματος Στρατού, ή καλύτερα τα έψαλλαν  στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παράρτημα Ξάνθης και εμείς συνδεθήκαμε με τον χώρο και έτσι τα άκουσαν οι ακροατές μας...

Ακούστε τα.

Δ ΣΣ Κάλαντα 24 12 2013 by Radio899 on Mixcloud

Βέβαια κατά τη διάρκεια της εκπομπής είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα κάλαντα και από μικρά παιδιά που έκαναν τον κόπο να ανέβουν στον 5ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης,  να βρεθούν στους ραδιοθαλάμους της "Όμορφης Πόλης 89,9" και να ψάλουν τα κάλαντα για όλη την Ξάνθη για τους φίλους και τους γονείς τους που τους έδωσαν ραντεβού να τους ακούσουν από τη συχνότητα.

Εκτός από τα κάλαντα είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για λίγο με τους μικρούς μας φίλους και να τους ακούσουμε να μας λένε για την "ειρήνη" και για την "αγάπη" για την "αλληλεγγύη" και την "αδελφοσύνη" είτε μέσα από ποιήματα που τους έμαθαν στο σχολείο αυτές τις ημέρες για να τα αξιοποιήσουν στις σχολικές γιορτές, είτε από συζητήσεις και προβληματισμούς που φαίνεται ότι ενθαρρύνονται από τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή συγκυρία που ζούμε.

Εμείς δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο, θα συγχαρούμε από την καρδιά μας όμως την εκπαιδευτική κοινότητα της Ξάνθης και θα ευχηθούμε να συνεχίσουν με την ίδια ζέση οι δάσκαλοι για ποιοτική εκπαίδευση.

Ο Χριστός που Γεννήθηκε από αγάπη για τον Άνθρωπο,  να φέρει και την πραγματική αγάπη στις καρδιές όλων. Πρέπει όμως να το Προσπαθήσουμε.

Χρόνια Πολλά.

 

 

 

 

 

 
Κοινωνικά
Τοπικά