Εχίνος Ξάνθης: Περιφορά του Επιταφίου

Τις απογευματινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής, 18 Απριλίου 2025, τελέστηκε, η Ιερά Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εχίνου, για τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων ,των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και για τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας στον Εχίνο.

Ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Παΐσιος και ο χορός των ιεροψαλτών αποτελείτο από μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης με επικεφαλής τον Γραμματέα του Παραρτήματος Επίλαρχο ε.α. Αναστάσιο Αλέκογλου.

Πιστοί κάθε ηλικίας που προσήλθαν από την Ξάνθη, με ένα μισθωμένο λεωφορείο και ΙΧ οχήματα, παρακολούθησαν μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα την Ιερή Ακολουθία.

Μεταξύ τους, ο Διοικητής και Αξιωματικοί του Τάγματος Εθνοφυλακής Εχίνου, ο Διοικητής και άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου, ο Πρόεδρος και μέλη του Παραρτήματος Ξάνθης της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων, της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης , η Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου καθώς και προσωπικού του Κέντρου Υγείας Εχίνου.

Ο Επιτάφιος ήταν όμορφα στολισμένος και  η Ιερά Ακολουθία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα,  ενώ  ακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, κάλυψε τα  έξοδα του  στολισμού του Επιταφίου και της μίσθωσης του λεωφορείου για τη μεταφορά των πιστών από την Ξάνθη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά