Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
Η πρωτοβουλία Taste Xanthi, υλοποιείται με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης (ΟΕΒΕΞ), του Επιμελητηρίου Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Π.Ε. Ξάνθης και του Δήμου Ξάνθης.
Στόχος η ανάδειξη της αυθεντικής ξανθιώτικης γεύσης, με βασικό άξονα την προώθηση των τοπικών προϊόντων, την ενίσχυση του τουριστικού αποτυπώματος της περιοχής και την προβολή της σύγχρονης γαστρονομικής ταυτότητας της Ξάνθης.
“Γεύση Ξάνθης – Taste Xanthi: Μια νέα γαστρονομική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των προϊόντων του τόπου μας”
Ο καβουρμάς …
Ο πρώτος σταθμός της δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025, είναι αφιερωμένος στον καβουρμά – ένα παραδοσιακό προϊόν με βαθιές ρίζες στον τοπικό πολιτισμό – και στα αγνά προϊόντα της Θράκης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της 30ής Μαΐου θα συμμετάσχουν:
– Ο διακεκριμένος chef Βαγγέλης Δρίσκας, ο οποίος θα παρουσιάσει ζωντανά μια γευστική εμπειρία με πρωταγωνιστή τον καβουρμά και τα τοπικά προϊόντα.
– Η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η οποία θα κηρύξει την επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας Taste Xanthi.
Η συμμετοχή όλων θα ενισχύσει ουσιαστικά τη συλλογική προσπάθειά που πραγματοποιείται ώστε παράδοση της Ξάνθης να έρθει στο προσκήνιο, μέσα από τη μοναδική της ταυτότητα.
Σημειώνεται, ότι ο πρώτος σταθμός της Taste Xanthi τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου