Μαίρη Τσιακίρογλου για ‘Γεύση Ξάνθης’ : Στόχος η δημιουργία τουριστικής ταυτότητας για την Ξάνθη

Η Ξάνθη με το πλούσιο πολιτισμικό της απόθεμα και τη μακραίωνη γαστρονομική παράδοση, ανοίγει έναν νέο κύκλο προβολής και ανάδειξης της τοπικής ταυτότητας μέσω της δράσης «Γεύση Ξάνθης – Taste Xanthi»!

Το Επιμελητήριο Ξάνθης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων N. Ξάνθης, το σωματείο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Ξάνθης με τη συνδιοργάνωση και υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Ξάνθης και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), διοργανώνουν την  εναρκτήρια δράση του «Γεύση Ξάνθης – Taste Xanthi»,την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025, στις 7 το απόγευμα, στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης.

Την επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας Taste Xanthi θα κηρύξει η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και ο διακεκριμένος Θρακιώτης σεφ Βαγγέλης Δρίσκας θα μάς ταξιδέψει στην πολυπολιτισμική γαστρονομία της Ξάνθης, αναδεικνύοντας την παράδοση μέσα από μια μοναδική μαγειρική παρουσίαση με πρωταγωνιστή τον καβουρμά.

Με αφορμή τον πρώτο σταθμό της δράσης, η Μαίρη Τσιακίρογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων N. Ξάνθης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης , αναφέρθηκε στο σκεπτικό της πρωτοβουλίας, τους στόχους που θέτουν οι διοργανωτές, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους Ξανθιώτες, αλλά και τους επισκέπτες, στην εναρκτήρια δράση, όπου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να απολαύσουν τις συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα με πρωταγωνιστή τον καβουρμά.

Όπως εξήγησε, η αρχική ιδέα ανήκει σε επιχειρηματία της εστίασης της Ξάνθης, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία και κάλεσε σε συνάντηση όλους τους εκπροσώπους των παραγωγικών και αυτοδιοικητικών  φορέων της Ξάνθης, όπου τους παρουσίασε την πρότασή του για μία εκδήλωση ανάδειξης και προβολής της γαστρονομίας της περιοχής ξεκινώντας με τον παραδοσιακό καβουρμά. Η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε και «αγκαλιάστηκε» από όλους τους φορείς και με την σύμφωνη γνώμη του Θρακιώτη Βαγγέλη Δρίσκα, αποφασίστηκε η υλοποίηση της πρώτης δράσης με τον καβουρμά να πρωταγωνιστεί, τον οποίο θα μαγειρέψει σε τρεις διαφορετικές συνταγές με τη βοήθεια των μαθητών μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Παράλληλα, στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης θα λειτουργεί έκθεση παραγωγών με τοπικά προϊόντα, στο πλαίσιο γνωριμίας και προβολής των εξαιρετικών προϊόντων που διαθέτει η περιοχή, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν  εξαιρετικά τοπικά προϊόντα παραγωγών της περιοχής μας, σε μια γιορτή γεύσης, παράδοσης και τοπικής επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για μία μεγαλόπνοη δράση, με στόχο να καταστεί θεσμός, που θα οδηγήσει με το κατάλληλο  marketing   στην δημιουργία τουριστικής ταυτότητας για την Ξάνθη, σε ένα συγκεκριμένο   brand της πόλης, υπογράμμισε η κυρία Τσιακίρογλου ευχαριστώντας θερμά όλους τους επιχειρηματίες της Ξάνθης για την θερμή ανταπόκριση και την στήριξη που προσφέρουν στην διοργάνωση της δράσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Κείμενο: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά