Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
Ελένη Γιάνναρου, Αντιδήμαρχος Παιδείας: Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης είναι μία γιορτή χαράς και ευαισθητοποίησης για τα παιδιά μας
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα στον υπαίθριο χώρο του Θεματικού Πάρκου «Λιμνίο» η διαδραστική εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
Περισσότεροι από 400 μαθητές δημοτικών σχολείων συμμετείχαν στη δράση, η οποία συνδύασε τη γνώση με το παιχνίδι, τη δημιουργικότητα και τη χαρά, προσφέροντας στα παιδιά μια ουσιαστική και βιωματική επαφή με τις αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής διαχείρισης απορριμμάτων.
Μέσα από διασκεδαστικά και ευρηματικά παιχνίδια, κατασκευές και δραστηριότητες, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση υλικών και την αξία της κυκλικής οικονομίας. Η δράση είχε στόχο να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση από νεαρή ηλικία και να μεταφέρει το μήνυμα ότι η ανακύκλωση δεν είναι απλώς μια επιλογή, αλλά τρόπος ζωής και πράξη ευθύνης.
Σάκης Μπαμπάτσος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής: Τα παιδιά μας είναι η ελπίδα μας, εμείς μάλλον το έχουμε χάσει το παιχνίδι….
Η δράση ανέδειξε για ακόμη μία φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δήμου Ξάνθης στην προώθηση της βιωσιμότητας και τη σημασία της συνέργειας με την ΕΕΑΑ. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, η ανακύκλωση στην Ξάνθη είναι πλέον καθημερινή πράξη, πολιτισμός και στρατηγική επένδυση για ένα πιο πράσινο μέλλον.
Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου