Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη της νέας ΚΕ- 11 υποψήφιοι στην ΑΜΘ για 8 θέσεις- Η Κατερίνα Βουγιουκλή, η μοναδική υποψηφιότητα από την Ξάνθη

Την Κυριακή 29 Ιουνίου, ανοίγουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη της νέας  Κεντρικής Επιτροπής, με τους υποψηφίους να έχουν ριχτεί στη «μάχη του σταυρού», διεκδικώντας μία θέση στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος, το οποίο πλέον θα αριθμεί 250 μέλη και όχι από 300 των προηγούμενων Κεντρικών Επιτροπών.

Εν όψει της εκλογικής διαδικασίας ο Γρηγόρης Στογιαννίδης, Συντονιστής της Ν.Ε. Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης ενημερώνοντας τα μέλη για τη διαδικασία της ψηφοφορίας, καλώντας παράλληλα τα μέλη της Ξάνθης για μαζική συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής.

Όπως σημείωσε η ψηφοφορία αφορά την περιφερειακή κατανομή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα  και δύναται να πραγματοποιηθεί είτε ψηφιακά, για όσους το είχαν δηλώσει μέχρι την Πέμπτη 26 Ιουνίου, είτε με φυσική παρουσία, διευκρινίζοντας ότι, στην Ξάνθη με φυσική παρουσία θα μπορούν τα μέλη να ψηφίσουν στο εκλογικό τμήμα, που θα λειτουργεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης, Παναγή Τσαλδάρη 5, στη  Στοά Νούση, 3ος  όροφος.

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης οι εκλόγιμες θέσεις στην Κ.Ε. είναι συνολικά 8, 4 άνδρες και 4 γυναίκες, ενώ οι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί είναι 11και συγκεκριμένα , 1 από την Ξάνθη, η Κατερίνα Βουγιουκλή, 4 από τον Έβρο, 3 από τη Ροδόπη, 1 από τη Δράμα και 2 από την Καβάλα, με τον κύριο Στογιαννίδη να εξηγεί ότι, τα μέλη μπορούν να βάζουν μέχρι 3 σταυρούς, ενώ έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν υποψήφιους και από άλλους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανεξάρτητα από τον νομό που είναι εγγεγραμμένα μέλη.               

 Απαντώντας στις αντιδράσεις, που έχουν διατυπώσει δημόσια στελέχη του κόμματος για τον υβριδικό χαρακτήρα της διαδικασίας, ο Γρηγόρης Στογιαννίδης τόνισε  ότι, η υβριδική διαδικασία ψηφοφορίας είναι σύμφωνη με το Καταστατικό του κόμματος και αναφέρεται σε αυτό με ξεκάθαρο τρόπο, ενώ και η  Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αναφέρει ότι μετά το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , αποφασίστηκε η διενέργεια των εκλογών με υβριδικό τρόπο, δηλαδή ψηφιακά για όσους το επιθυμούν και δια ζώσης για όσους το επιθυμούν στα εκλογικά κέντρα.

Ο ίδιος απέδωσε τις αντιδράσεις και τις αιχμές των στελεχών του κόμματος σε προσωπικούς λόγους, σημειώνοντας  ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αξιοποιώντας τα τεχνολογικά εργαλεία δίνει φωνή σε όλα τα μέλη του κόμματος, εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων χωρίς αποκλεισμούς, μειώνοντας τις μετακινήσεις, με αξιοπιστία και διαφάνεια, όπως ακριβώς  έπραξε και στο 5ο συνέδριο του κόμματος.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι, οι εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 29 Ιουνίου αποτελούν μια κρίσιμη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς η επόμενη μέρα «χτίζεται» μέσα από τη συμμετοχή, τον διάλογο και την ενεργή παρουσία των μελών του, ενώ διευκρίνισε ότι στο τέλος του καλοκαιριού, τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη των Περιφερειακών Συντονιστικών Επιτροπών αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να διενεργηθούν ταυτόχρονα και οι εκλογές για τις Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου  

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά