Τέρενς Κουϊκ: Στη Βουλή τα προβλήματα της Θράκης από τους ΑΝ.ΕΛ.

Μια ακόμη περιοδεία στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης για τον βουλευτή επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουϊκ  με σκοπό –όπως τόνισε- να έρθουν προς συζήτηση και επίλυση στη Βουλή θέματα της περιοχής.

Ο κ Κουϊκ παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τα πολύ συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία διερεύνησε στους δύο νομούς και τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας.

Ο κ. Κουϊκ εστίασε στην εξάπλωση αντί της εξάλειψης της νόσου της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ καθώς οι νέες εστίες που εμφανίζονται μήνες μετά την εκδήλωση της νόσου αποδεικνύουν ότι τα μέτρα αντιμετώπισης που αποφασίσθηκαν δεν έδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Επισκέφθηκε την κτηνιατρική διεύθυνση της περιφέρειας όπου διαπίστωσε ότι οι υποσχέσεις περί ενίσχυσης των τοπικών υπηρεσιών έμειναν στα λόγια, οι αποζημιώσεις καθυστερούν δραματικά δημιουργώντας πρόβλημα επιβίωσης στους πληγέντες κτηνοτρόφους-ειδική αναφορά έκανε για τους κτηνοτρόφους στα Πομακοχώρια- και το σημαντικότερο, η νόσος επανεμφανίστηκε.

Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στη στάση βουλευτών προερχομένων από το χώρο της μειονότητας σημειώνοντας πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν να διερευνηθεί η δράση τους ως προς την κοινοβουλευτική τους συμπεριφορά .

Επισήμανε ότι θα φέρει στη Βουλή και με ερώτηση και κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια –σ.σ. διακρατική συμφωνία οδικής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας-  το μείζον θέμα του παρεμπορίου από τον χαρακτηρισμένο ως ήπιας κυκλοφορίας δρόμο Αγ. Κωνσταντίνου- Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ο βουλευτής επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ συζήτησε, όπως είπε, το όλο θέμα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης και θα μεταφέρει συγκεκριμένα στοιχεία από τις δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική οικονομία εξαιτίας αυτής της ανέλεγκτης δράσης.

Ερωτώμενος για τις αποφάσεις του κόμματος ως προς τις ευρωεκλογές και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανέφερε ότι στις μεν πρώτες οι ΑΝ.ΕΛ θα κατέλθουν με αυτόνομο ψηφοδέλτιο για δε τις αυτοδιοικητικές θα αναπτύξουν συνεργασίες με αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις πλην Θράκης όπου θα στηρίξουν αντιμνημονιακές προσωπικότητες.

Τέλος, ερωτώμενος για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία κρίνει παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν την τελευταία εικοσαετία σε ακριτικές περιοχές και ζητά την έντοκη ανάκτηση των ποσών που δόθηκαν από τους παραλήπτες, σημείωσε ότι ερευνάται από τον κ. Ν.Μαριά  και σύντομα θα υπάρξει παρέμβαση από τους ΑΝ.ΕΛ.

Ακούστε τον κ. Τ.Κουϊκ.

 

Kouik-27 01 2014 by Radio899 on Mixcloud

Πολιτικά
Τοπικά